Rafael Nadal, numărul 2 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Montreal, dotat cu premii totale de 5,7 milioane dolari, învingându-l în trei seturi, 2-6, 6-1, 6-2, pe italianul Fabio Fognini, într-o partidă disputată vineri, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal s-a impus după o oră şi 57 minute de joc, luându-şi cu această ocazie revanşa în faţa lui Fognini, cel care îl eliminase pe iberic în semifinale la Monte Carlo, în luna aprilie.

Campionul spaniol, principalul favorit al competiţiei canadiene, se va lupta pentru un loc în finală cu câştigătorul întâlnirii dintre compatriotul său Roberto Bautista Agut şi francezul Gael Monfils, amânată pentru sâmbătă din cauza ploii.

Cealaltă semifinală de la Montreal îi va aduce faţă în faţă pe tinerii jucători ruşi Karen Khachanov şi Daniil Medvedev, ambii în vârstă de 23 ani.

Vineri, în sferturile de finală, Khachanov a dispus cu 6-3, 6-3 de germanul Alexander Zverev, cap de serie numărul 3, în timp ce Medvedev a reuşit să-l elimine pe austriacul Dominic Thiem, favoritul numărul 2, în faţa căruia s-a impus cu tot în două seturi: 6-3, 6-1.

Rezumatul partidelor din sferturi: