Simona Halep, locul 4 WTA, a declarat după ce a abandonat confruntarea cu sportiva cehă Marie Bouzkova, numărul 91 mondial, că a avut probleme la tendonul lui Ahile încă de la primul meci de la turneul Rogers Cup.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Am avut probleme la tendonul lui Ahile încă de la primul meci aici. Astăzi am simţit asta mai mult, de aceea am decis să abandonez”, a spus Halep.

Întrebată în legătură cu o eventuală confruntare cu Bianca Andreescu, dacă nu ar fi abandonat, fostul lider WTA a spus că aceasta ar fi avut loc în finală. “Mâine aş fi jucat cu Serena şi nu este uşor”, a adăugat ea.

Pe pagina sa de Facebook, Simona Halep le-a mulţumit fanilor pentru susţinere: “Îmi pare rău că nu am putut termina meciul în această seară, dar vreau să le mulţumesc incredibililor fani din Toronto pentru că au venit – v-am auzit! Vă mulţumesc pentru o săptămână fantastică, Rogers Cup”.

Simona Halep, locul 4 mondial, a abandonat meciul cu Marie Bouzkova (Cehia, 91 WTA), din sferturi de la Rogers Cup, din cauza unei accidentări la tendon. După 20 de minute, Halep era condusă cu 4-0 în primul set însă a reuşit să egaleze, dar a pierdut setul cu 4-6, după 46 de minute. Apoi, jucătoarea română a decis să se retragă, după ce a cerut intervenţia medicului, ea acuzând dureri la un tendon.

Ce a spus jucătoarea din Cehia

"Normal că sunt dezamagită că Simona a fost nevoită să se retraga. M-am simțit foarte bine jucand împotriva ei, chiar dacă a fost doar pentru un singur set. A fost o experiență minunată.

"Am avut schimburi de mingi intense, lungi, așa că poate a vrut să se protejeze, cred că i-a fost teamă să nu o doară și mai mult" - Marie Bouzkova.

  • Premiul pentru participarea în sferturile de finală este de 60.455 de dolari şi 190 de puncte.
  • Halep era deţinătoarea trofeului, informează News.ro.

S-au disputat în sferturi:

Sofia Kenin - Elina Svitolina 7-6(2), 6-4

Bianca Andreescu - Karolina Pliskova 6-0, 2-6, 6-4

Serena Williams - Naomi Osaka 6-3, 6-4

Marie Bouzkova - Simona Halep 6-4 (abandon Halep)

Semifinale:

Sofia Kenin - Bianca Andreescu

Serena Williams - Marie Bouzkova.

​WTA Toronto: Simona Halep, abandon după ce a pierdut primul set al meciului cu Marie Bouzkova - Probleme la tendon