Sportivă cu o mare experință în circuitul WTA, Svetlana Kuznetsova a încercat toate variantele, dar Simona a avut de fiecare răspunsul pe măsură. Halep a obținut calificarea în sferturile de la Toronto (Rogers Cup, competiție unde este campioană en-titre) după o confruntare de o oră și șapte minute (6-2, 6-1).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Simona după victorie

"A fost mult mai bine decât ieri (n.r. miercuri). M-am simțit mai bine pe teren, am simțit mai bine mingea. E mereu frumos să joc contra Svetlanei. Cred că am jucat foarte bine și totul mi-a mers cum trebuie.

Îmi place să joc pe vânt, deși e frustrant pentru amândouă. Simt că lovesc bine mingea pe vânt. Sunt puțin obosită, dar poate e și firesc după această pauză lungă. Poate o să fie mai bine mâine (n.r. vineri).

Îmi place foarte mult să joc aici, am avut mereu rezultate bune. Sper să repet aceste rezultate și să merg până la capăt" - Simona Halep.

Ultimul punct al partidei:

De știut:

  • Pentru un loc în semifinale, Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre Marie Bouzkova (Cehia, locul 91 WTA, venită din calificări) și Jelena Ostapenko (Letonia, 82 WTA).
  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 60.455 de dolari şi 190 de puncte.
  • A fost a cincea victorie a Simonei din cele opt meciuri directe cu Svetlana.

Desfășurarea LiveText a partidei Halep vs Kuznetsova:

6:1 Sveta cu show-ul, Simona cu punctele. Kuznetsova este jos la propriu, după ce a încercat să ajungă la o minge. Nimic de făcut, două mingi de meci după o oră și șase minute de joc. Prima este ratată, a doua fructificată - Halep este în sferturi la Toronto...

5:1 Simona este pe modul turbo: îi intră orice, iar rusoaica pare deja resemnată (la ce să te mai gândești la acest scor?). La impresia artistică, Sveta recuperează: contre-pied minunat, publicul o aplaudă. Mai slăbește puțin și Halep ritmul, iar Kuznetsova profită. Dupa ce modifică zero-ul de pe tabelă, rusoaica ridică mâinile și primește aplauze puternice. Știe să facă și spectacol Sveta...

5:0 Simona trimite și o lovitură de forehand cu mult efect (a la Rafael Nadal), Svetlana este exasperată de precizia adversarei. Kuznetsova se așază pe scaun, în timp ce tabela se modifică la 5-0 în favoarea Simonei...

4:0 Halep continuă să fie agresivă la retur, nu lasă nimic la voia întâmplării. Sveta vine cu o scurtă inspirată, nu știe ce să mai facă rusoaica pentru a ține pasul...Retur direct câștigător, Simona se duce la 4-0. Nu au fost deloc emoții în acest al doilea set, Halep este la un nivel mult ridicat pentru adversara sa...

3:0 Simona nu lasă prea multe spații din spatele serviciului: rusoaica nu prea are ce să-și reproșeze. Halep ratează o scurtă (intenția a fost foarte bună), dar revine la următorul punct și se distanțează fără emoții la 3-0. Joacă precis Simona, simte bine mingea, Sveta se chinuie să țină ritmul...

2:0 Când face pasul în teren, Simona este nemiloasă. A primit și un ajutor din partea fileului, dar passing-ul de după a fost devastator. Halep a ajuns să aibă două mingi de break (15-40). Au fost ratate șansele cu prea mare ușurință. Încă o minge de break ratată, iar Simona nu se mai poate abține: Cât să mai greșesc cu reverul? Svetlana nu poate face față până la urmă presiunii, iar Halep face break-ul meritat (2-0).

1:0 Atunci când simte că jocul nu îi este favorabil, Simona încearcă să ducă raliurile spre latura fizică. Kuznetsova este inspirată la passing și ajunge să aibă primele mingi de break din acest meci. Din tribune se aude clasicul: Hai, Simona! Halep nu simte presiunea, salvează mingile de break și își câștigă serviciul: ea conduce acum cu 1-0 (a câștigat patru puncte la rând).

6:2 Simona stă aproape de baseline, ia retururile devreme, îi face viața grea rusoaicei. Dreapta inversă funcționează perfect, iar Svetlana trebuie să vină cu ceva mai mult decât acest slice defensiv. Nu are cu ce (momentan), iar primul set este trecut în dreptul Simonei după 36 de minute. A fost diferență destul de mare între cele două jucătoare: rusoaica a încercat, dar Halep nu prea a lăsat-o să-și facă jocul...

5:2 Atunci când face pasul spre fileu, Svetlana este foarte periculoasă. Are o încheietură fină, simte bine jocul de lângă plasă. E bine că Simona nu îi dă foarte multe asemenea oportunități. Au trecut însă anii și peste rusoaică, are instinctele, dar fizicul nu mai este precum era la 25 de ani...Kuznetsova are multă experiență, iar acest lucru se vede atunci când caută unghiuri scurte și le și găsește cu o mare naturalețe. După 33 de minute, Halep ajunge la un singur game distanță de câștigarea primului set (5-2)

4:2 Pe un punct pe care l-a dominat, Simona ratează cu backhand-ul, iar apoi comentează spre propria-i lojă. Sveta servește inspirat, face diferența de la lansare, game-ul este unul de control pentru rusoaică (4-2).

4:1 Deși conduce punctele, Simona comite și erori neforțate, din poziții aparent ușoare. Cu toate că este obligată să lovească aproape numai din alergare, rusoaica are răspunsuri bune, dar tot pierde raliurile lungi. Se face 4-1, Halep își menține avantajul break-ului.

3:1 Simona adună tot, precum o furnicuță. Vântul este puternic, mingea este purtată suficient cât să le incomodeze uneori pe cele două jucătoare. Halep variază perfect cu un slice, lovitură pe care nu o vedeam până acum ceva timp...Rusoaica a meritat acest game: a lovit căutând liniile, și-a asumat riscuri, a avut de câștigat până la urmă.

3:0 Simona comite două duble greșeli, dar cu toate acestea ajunge să aibă minge de 3-0. Prima nu este fructificată, dar până la urmă Halep se impune după ce trimite formidabil cu un rever în lungul liniei. Este 3-0.

2:0 Momente de nervozitate arătate de rusoaică încă din debutul partidei. În același timp, Svetlana are puterea să aplaude o lovitură splendidă a Simonei. Halep joacă lung, aspru, defensiva adversarei este pusă la încercare. Dreapta rusoaicei este una foarte bună, Sveta salvează două mingi de break. Game-ul este unul lung, cu multe erori de ambele părți. A cincea minge de break a fost fructificată de Simona: 2-0. Se joacă deja de peste 12 minute...(s-au încheiat doar două game-uri)

1:0 Meciul a început cu Simona la serviciu și cu un rever în lungul liniei direct câștigător. Tactica e clară: Halep vrea să o deplaseze cât mai mult pe veterana din Rusia - un rol important îl joacă și vântul (suflă puternic astăzi la Toronto). Game totuși lejer pentru jucătoarea noastră, ea conduce acum cu 1-0

Cele două jucătoare se află la încălzire

Halep şi Kuznetsova s-au mai întânit de şapte ori, românca impunându-se de patru ori. Cea mai recentă întâlnire este din 2016, de la Montreal, când Halep s-a impus în sferturi, scor 3-6, 6-1, 6-1.

Rogers Cup are loc un an la Montreal și unul la Toronto, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $2,830,000 și se dispută în perioada 5-11 august. Pe tabloul principal sunt 64 de jucătoare, iar suprafața de joc este hard. Primele patru favorite sunt Ashleigh Barty (eliminată în turul al doilea), Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Simona Halep. Jucătoarea noastră este de altfel campioana en-titre (a câștigat titlul în 2018).