​Simona Halep, locul 4 WTA şi deţinătoarea trofeului, va evolua cu americanca Jennifer Brady, locul 76 WTA, venită din calificări, în turul al doilea, în care românca a fost direct acceptată, în calitate de cap de serie numărul 4. Meciul va fi al doilea de pe terenul central, după confruntarea Karolina Pliskova (Cehia, cap de serie numărul 3) – Alison Riske (SUA), programată la ora 18.00. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru a ajunge pe tabloul principal de la Toronto, Brady a trecut de Shuai Peng (China, 167 WTA) și de Monica Puig (Puerto Rico, 43 WTA). În primul tur, Jennifer a învins-o pe Kristina Mladenovic (Franța, 50 WTA), scor 6-1, 6-2.

Simona și Jennifer nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

"Ea e fantastică, o competioare incredibilă. E una dintre cele mai bune din lume şi abia aştept să fac faţă acestei provocări. Dar ea va avea presiune, eu nu am nimic de pierdut. Sper să fac un meci foarte bun", a spus Brady, pentru Digi Sport.

Posibilul traseu al Simonei Halep la Rogers Cup:

Turul 1 - liber

Turul 2 - Jennifer Brady

Optimi - Donna Vekic/Svetlana Kuznetsova

Sferturi - Marie Bouzkova/Jelena Ostapenko/Anastasia Pavlyuchenkova

Semifinale - Naomi Osaka/Serena Williams/Caroline Wozniacki

Finală - Karolina Pliskova/Kiki Bertens/Elina Svitolina

Rogers Cup are loc un an la Montreal și unul la Toronto, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $2,830,000 și se dispută în perioada 5-11 august. Pe tabloul principal sunt 64 de jucătoare, iar suprafața de joc este hard. Primele patru favorite sunt Ashleigh Barty (eliminată în turul al doilea), Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Simona Halep. Jucătoarea noastră este de altfel campioana en-titre (a câștigat titlul în 2018).

Citește și:WTA Toronto: Simona Halep și Leylah Fernandez, învinse în super-tiebreak de favoritele numărul 7