Perechea formată din Simona Halep și Leylah Fernandez (Canada, 16 ani), beneficiară a unui wild-card, a părăsit încă din primul tur proba de dublu din cadrul Rogers Cup (Toronto), după ce a fost învinsă de echipa Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, favorite 7), scor 6-1, 3-6, 5-10.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Cuplul româno-canadian a început perfect meciul, a făcut două break-uri în primul set și nu și-a pierdut niciodată serviciul în primele 23 de minute de joc. Setul secund a început cu câte două break-uri pentru fiecare echipă, însă Melichar și Peschke au câștigat la retur la 5-3 și au împins partida în super-tiebreak.

Experimentata echipă de dublu a făcut minibreak încă din debutul actului decisiv, Simona a recuperat rapid, însă tot ea a ratat un voleu din apropierea fileului (1-3 pentru Melichar/Peschke). A urmat o desprindere a favoritelor, care au servit foarte bine până la final și s-au impus cu 10-5. Meciul a durat o oră și șase minute.

Pentru participarea în primul tur de la Rogers Cup, Simona Halep și Leylah Fernandez vor primi un cec în valoare de 4.710 de dolari și un singur punct în clasamentul WTA de dublu.

“Pentru mine a fost minunat să joc alături de o sportivă foarte tânără şi ea a jucat foarte bine astăzi. Felicitări! Fii pozitivă, ai un viitor frumos înainte. Baftă la următorul turneu şi fii încrezătoare. A fost minunat să joc cu ea şi sper că vom avea multe şanse înainte. A jucat foarte bine astăzi, astfel că nu am niciun sfat legat de tenis. Doar să fie încrezătoare. Are tot ce trebuie pentru a se descurca bine în tenis. Ştie ce face. Este o experienţă bună şi pentru mine. M-am simţit un pic bătrână pe teren, sunt cu zece ani mai în vârstă decât ea, aşa că…”, a spus Halep, afirmaţie la care Fernandez a reacţionat: “Nu eşti bătrână, eşti foarte tânără”.

Simona Halep a precizat că a jucat “decent”, “Nu a fost uşor să îmi regăsesc ritmul. Am jucat decent. Am făcut unele greşeli importante, dar trebuie să învăţ din aceste greşeli şi să fiu mai bună”.

Fernandez a declarat că a învăţat multe de la Halep.“Mi-a plăcut mult, Simona este o mare campioană, am învăţat multe de la ea. Sunt bucuroasă că am putut juca alături de ea. Eram foarte emoţionată la început, dar m-a calmat. Mi-a spus că orice am de spus să îi spun şi asta m-a ajutat. Sper că vom mai juca împreună”, a afirmat sportiva din Canada. “Trebuie să învăţ cum am calmat-o. Pentru că am nevoie să mă calmez pe mine însămi uneori”, a reacţionat cu umor Simona Halep.

În turul următor, Melichar și Peschke se vor duela cu echipa Jennifer Brady (SUA, adversara Simonei Halep de pe tabloul de simplu)/Katarina Srebotnik (Slovenia).

Simona Halep, locul 4 WTA şi deţinătoarea trofeului, va evolua şi la simplu, miercuri, cu americanca Jennifer Brady, locul 76 WTA, venită din calificări, în turul al doilea, în care românca a fost direct acceptată, în calitate de cap de serie numărul 4.