Simona Halep participă şi în proba de dublu la Rogers Cup, unde va face pereche cu Leylah Fernandez, jucătoare canadiană în vârstă de 16 ani, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep şi Fernandez, beneficiare ale unui wild card, vor evolua, marţi, după ora 19.30, în primul tur, contra perechii Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), cap de serie 7.

Meciul este al doilea de pe terenul 1, după un meci de simplu feminin, care începe la ora 18.00.

Fernandez s-a arătat încântată de faptul că va putea evolua alături de campioana română.

"În timpul atrenamentului, directorul de la Tennis Canada a venit la mine şi mi-a spus că are veşti pentru mine. Credeam că îmi spune că nu voi putea juca la dublu, dar a spus . Am rămas fără cuvinte pentru câteva minute, dar am fost atât de fericită, am acceptat imediat", a declarat sportiva canadiană pentru Digi Sport.

"Să am posibilitatea să joc alături de o mare campioană, a câştigat French Open, acum Wimbledon...este o mare oportunitate pentru mine să învăţ de la ea, să o întreb diverse şi doar să vorbesc cu ea. Este o jucătoare fabuloasă, munceşte mult, este o luptătoare. mă inspiră foarte mult când o văd jucând. Ne-am întâlnit ieri, mi-a vorbit foarte frumos, sunt foarte fericită că voi juca alături de ea", a continuat Fernandez.

Halep a explicat că a dorit să joace la dublu şi, pentru că nu şi-a găsit o parteneră, a apelat la organziatori.

"Am întrebat directorul de turneu dacă are pe cineva la dublu, că eu n-am găsit şi aşa mi-a fost recomandată această tinerică şi speră să jucăm bine şi să jucăm meciuri. Mă bucur că joc cu ea, că e micuţă şi are nevoie de experienţă”, a declarat Halep, la Digi Sport.

Simona Halep, locul 4 WTA şi deţinătoarea trofeului, va evolua şi la simplu, miercuri, cu americanca Jennifer Brady, locul 76 WTA, venită din calificări, în turul al doilea, în care românca a fost direct acceptată, în calitate de cap de serie numărul 4.

Şi Fernandez a evoluat la simplu, pe baza unui wild card, însă jucătoarea clasată pe locul 260 WTA a fost întrecută clar, în turul I, după un meci de 62 de minute, scor 6-0, 6-1, de Marie Bouzkova, locul 91 WTA, venită din calificări.