Mihaela Buzărnescu (58 WTA), favorita numărul 7, a ratat calificaficarea pe tabloul principal la Rogers Cup, fiind învinsă de japoneza Misaki Doi (89 WTA), cap de serie numărul 17, scor 7-6 (1), 7-5, după o oră și 54 de minute de joc.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

În primul set al confruntării, Buzărnescu a condus cu 5-3 și 5-4, servind pentru câștigarea primului act. Japoneza a reușit break-ul la a doua oportunitate și a egalat scorul. A urmat un game alb pentru Misaki și apoi șansa de închide setul pe serviciul Mihaelei. Românca a anulat mingea de set a adversarei și câștigătoarea a fost decisă la tie-break. După un mini-break al Mihaelei chiar în debutul tie-break-ului, Misaki Doi a controlat autoritar, trecându-și în cont șapte puncte consecutive.

Buzărnescu a avut două game-uri avans și în setul secund, conducând cu 3-1 după ce s-a impus la zero pe serviciul advers. Japoneza a reușit din nou să echilibreze jocul și s-a mers cap la cap cu serviciul până la scorul de 5-5. La 5-4 în favoarea sa, Mihaela a avut două mingi de set pe serviciul niponei, însă aceasta a anulat șansele româncei și apoi a bifat ea break-ul, preluând conducerea (6-5). Buzărnescu a salvat trei mingi de meci, dar a patra a fost cu noroc pentru Misaki Doi, care a obținut calificarea pe tabloul principal de la Rogers Cup.

În primul tur al calificărilor, Buzărnescu s-a impus greu în fața canadiencei Carson Branstine (18 ani, locul 468 WTA), beneficiară a unui wild card, după o oră și 45 de minute de joc. A fost 7-6 (4), 6-3 pentru jucătoarea noastră.

Mihaela Buzărnescu va primi pentru parcursul din calificări 3.270 de dolari şi 20 de puncte.

Anul trecut, Mihaela Buzărnescu a jucat direct pe tabloul principal al competiției din Canada și a abandonat în turul al doilea. Este vorba despre meciul cu Elina Svitolina, în care Mihaela s-a accidentat la gleznă și a părăsit terenul în scaunul cu rotile. Partida a fost întreruptă în decisiv la 6-3, 6-7(5), 4-3 pentru Svitolina.

Accidentarea a ținut-o pe Mihaela departe de tenis aproape două luni, iar după revenire rezultatele au fost dezamăgitoare (a avut nouă înfrângeri consecutive). În actualul sezon, Mihaela Buzarnescu a înregistrat 22 de înfrângeri și doar 10 victorii.

La ediţia din acest an a Rogers Cup, Simona Halep (4 WTA) este singura jucătoare română direct acceptată pe tabloul principal de simplu. Ea are bye în primul tur, urmând să joace în runda a doua cu Kristina Mladenovic (Franţa, locul 49 WTA), beneficiară a unui wild card, sau cu o jucătoare venită din calificări

Turneul de la Toronto face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 5-11 august pe hard și are premii totale în valoare de $ 2,830,000. Ultima campioană este Simona Halep, în timp ce la dublu s-au impus Demi Schuurs (Olanda)/Ashleigh Barty (Australia).