Mihaela Buzărnescu (58 WTA), cap de serie numărul șapte, a ajuns în ultimul tur al calificărilor la turneul Rogers Cup (categorie Premier 5) care are loc la Toronto în perioada 5-11 august.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Buzărnescu s-a impus greu în fața canadiencei Carson Branstine (18 ani, locul 468 WTA), beneficiară a unui wild card, după o oră și 45 de minute de joc. A fost 7-6 (4), 6-3 pentru jucătoarea noastră.

Mihaela a fost condusă cu 3-0 și 4-1 în primul set, însă a reușit să revină, făcând break la 4-2și 5-3 pentru Branstine. Au urmat alte două game-uri în contul româncei, care a avut șansa să servească pentru câștigarea primului set. Tânăra canadiancă a făcut break la ultima strigare și a trimit setul în tie-break, unde Buzarnescu a controlat jocul și s-a impus cu 7-4.

Branstine a început cu break setul secund, a condus cu 2-0, dar Buzărnescu și-a adjudecat apoi următoarele cinci game-uri. Canadianca a reușit să întrerupă seria câștigătoare, apropiindu-se la 5-3. Buzărnescu a srevit pentru victorie, însă a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a se impune.

Pentru a ajunge pe tabloul principal la Rogers Cup, Mihaela Buzărnescu va trebui să o învingă și pe japoneza Misaki Doi (89 WTA), cap de serie numărul 17. Ea a învins-o în primul tur al calificărilor pe croata Darija Jurak, scor 6-1, 6-2, după 56 de minute.