​Novak Djokovic a câștigat la Wimbledon titlul cu numărul 16 de Grand Slam, iar acum amenință supremația deținută de Roger Federer (20 de trofee majore). Cu toate că jocul îi merge la un nivel foarte înalt, sârbul a ales să îndepărteze din echipă pe unul dintre colaboratorii care parcă se afla de o "viață" în loja liderului mondial - Gebhard Phil Gritsch, antrenorul de fitness.

Novak Djokovic si Gebhard Phil GritschFoto: tennisworldusa.org

Informația a fost scoasă în spațiul public de către cotidianul Blic. În vârstă de 32 de ani, Nole a ales să se despartă încă o dată de Gebhard Phil Gritsch, cel pe care îl concediase (împreuna cu toată echipa, inclusiv Marian Vajda) în mai 2017. Atunci, sârbul a spus că simte nevoia unui restart.

Djokovic și Marco Panichi (noul antrenor de fitness) au mai colaborat de-a lungul timpului în ultimele două sezoane, iar acum totul va fi cu "normă întreagă".

Mutarea este surprinzătoare mai ales prin perspectiva alegerii momentului: Djokovic este din nou pe val, a ajuns la 16 titluri de Grand Slam, atacă US Open-ul cu multă încredere și se prezintă ireproșabil din punct de vedere fizic.

După succesul de la Wimbledon (l-a învins pe Roger Federer după ce a fost nevoit să salveze și două mingi de meci), Nole și-a luat o mică vacanță, sârbul anunțând că nu va participa la Masters-ul de la Montreal (Rogers Cup).

Cel mai probabil, Djoker-ul va face o repetiție înainte de US Open la Cincinnati, turneu tot de categorie Masters pe care liderul mondial l-a câștigat pentru prima dată în carieră în urmă cu un an de zile. După succesul de pe tărâm american, Novak a devenit primul jucător din istorie care câștigă toate cele 9 trofee Masters.