Nikoloz Basilashvili (16 ATP, favorit 4) și-a apărat, duminică, titlul câștigat anul trecut la Hamburg (Germania), după un meci împotriva lui Andrey Rublev. Tot duminică, Albert Ramos-Vinolas a câștigat al doilea trofeu din carieră, după ce l-a învins pe Cedrik-Marcel Stebe în ultimul tur de la Gstaad (Elveția).

HotNews.roFoto: Hotnews

Basilashvili a avut nevoie de două ore și șapte minute pentru a-l învinge pe rusul Rublev (78 ATP). A fost 7-5, 4-6, 6-3 pentru jucătorul din Georgia, care a obținut al treilea titlu din carieră, după cele de la Hamburg și Beijing din 2018.

Pe parcursul turneului, Nikoloz a mai trecut de Hugo Dellien (Bolivia, 87 ATP), Juan Ignacio Londero (Argentina, 56), Jeremy Chardy (Franța, 77) și Alexander Zverev (Germania, 5).

La Gstaad, Albert Ramos-Vinolas a câștigat cu scorul de 6-3, 6-2, într-o oră și 22 de minute, în partida disputată împotriva lui Stebe (455 ATP). Spaniolul mai avea un trofeu obținut în 2016, la Bastad.

Ibericul i-a mai învins la Gstaad pe Henri Laaksonen (Elveția, 112 ATP), Fernando Verdasco (Spania, 30), Roberto Carballes Baena (Spania, 74) și Pablo Andujar-Alba (Spania, 79).