​Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet, favorita numărul 2, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Palermo (Sicilia), dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, fiind învinsă în două seturi, 7-5, 6-4, de germanca Anna-Lena Friedsam, într-o partidă disputată miercuri, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Friedsam, aflată acum pe locul 280 mondial, după ce a lipsit mai bine de un an din circuitul profesionist, în urma unei operaţii la umăr, o va avea ca adversară în sferturile de finală pe elveţianca Jil Teichmann, cap de serie numărul 8, care a trecut cu 6-1, 7-6 (7/4) de brazilianca Gabriela Ce, venită din calificări.

Tot miercuri a părăsit competiţia din Italia şi favorita numărul 4, slovena Tamara Zidansek, învinsă cu 6-2, 7-5 de rusoaica Liudmila Samsonova, care o va înfrunta în turul următor pe franţuzoaica Fiona Ferro, proaspăta câştigătoare a turneului de la Lausanne (Elveţia), unde şi-a trecut în palmares primul titlu WTA din cariera sa. Ferro (22 ani) a dispus la rândul ei, cu 6-3, 6-2, de italianca Giulia Gatto-Monticone.

Rezultate - optimi de finală:

Fiona Ferro (Franţa) - Giulia Gatto-Monticone (Italia) 6-3, 6-2

Liudmila Samsonova (Rusia) - Tamara Zidansek (Slovenia/N.4) 6-2, 7-5

Jil Teichmann (Elveţia/N.8) - Gabriela Cé (Brazilia) 6-1, 7-6 (7/4)

Anna-Lena Friedsam (Germania) - Alizé Cornet (Franţa/N.2) 7-5, 6-4

Se vor mai juca în optimi:

Kiki Bertens (Olanda/N.1) - Aleksandra Krunic (Serbia)

Irina Begu (România) - Jasmine Paolini (Italia)

Viktoria Kuzmova (Slovacia) - Arantxa Rus (Olanda)

Fanny Stollar (Ungaria) - Paula Badosa Gilbert (Spania)