Irina Maria Bara (213 WTA) s-a calificat în turul al doilea al turneului WTA de la Jurmala (Letonia), beneficiind de abandonul rusoaicei Margarita Gasparyan (57 WTA), cap de serie numărul 5, în setul decisiv. În altă partidă a zilei, Ana Bogdan (126 WTA) a fost învinsă în primul tur de slovena Dalila Jakupovic (147 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Nerefacută după accidentarea suferită la Wimbledon, Margarita Gasparyan a abandonat în setul decisiv al meciului cu Irina Bara. Jucătoarea din România conducea cu 6-4, 4-6, 4-0, după două ore și cinci minute de joc.

Irina Bara ar putea juca în turul secund cu Sorana Cîrstea (96 WTA), care evoluează în runda inaugurală cu Valentyna Ivakhnenko (Rusia, 228 WTA), jucătoare venită din calificări.

Ana Bogdan a părăsit competiția încă din primul tur, fiind învinsă în două seturi de Dalila Jakupovic, scor 6-3, 7-6(5), după o oră și 39 de minute.

"Baltic Open" se dispută în perioada 22-28 iulie și face parte din categoria International. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de $250,000. Directorul turneului este Alexander Ostrovskiy.