Venită din calificări și cu o serie de victorii impresionante la jucătoare cap de serie, Patricia Țig a ajuns până în ultimul act al turneului BRD Bucharest Open. Românca de 24 de ani a fost învinsă însă de Elena Rybakina (Kazahstan, 106 WTA), scor 6-2, 6-0. La ceremonia de premiere, Țig a fost extrem de emoționată și a izbucnit în lacrimi în timpul discursului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mulțumesc că ați venit din nou într-un număr atât de mare și ne-ați susținut pe amândouă. Este o onoare să jucăm în fața dumneavoastră și sperăm să se țină turneul aici și la anul pentru a va da ocazia de a vedea din nou un tenis de calitatea.

În al doilea rând, aș vrea să o felicit pe Elena. Felicitări! Știu că nu multe jucătoare au loviturile tale și vei fi o mare campioană. Succes!

Aș vrea să mulțumesc federației pentru sprijinul acordat, să mulțumesc tuturor organizatorilor, copiilor de mingi, sunteți minunați, arbitrilor de linie, arbitrilor de scaun și tuturor celor care s-au implicat în acest turneu, inclusiv voluntarilor. Îmi cer scuze dacă omit pe cineva, sunt foarte emoționată", a declarat Patricia Maria Țig la ceremonia de premiere.

"De asemenea, aș vrea să mulțumesc familiei mele, ați fost un sprijin constant de-a lungul acestei perioade grele, dar și frumoase", a spus Țig în lacrimi. "Și Sofia de acasă, mami te iubește", a încheiat jucătoarea de 24 de ani.

Patricia Maria Ţig a fost învinsă, duminică, în finala BRD Bucharest Open, de Elena Rybakina (Kazahstan), scor 6-2, 6-0, în 66 de minute.

Patricia s-a aflat la a doua prezență într-o finală de turneu WTA, după Baku 2015.

Fără clasament înaintea turneului de la București, Patricia Tig va ocupa de luni pe poziția 264 WTA.