​Cuplul format din jucătoarele de tenis Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse a câştigat, sâmbătă, duelul românesc cu perechea Irina Begu/Raluca Olaru, scor 3-6, 6-3, 10-7, şi s-a calificat în finala probei de dublu la BRD Bucharest Open (WTA), turneu dotat cu premii totale de 250.000 de dolari şi găzduit de Arenele BNR din Capitală. informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întârziat de ploaia de la Bucureşti, meciul a durat 1 oră şi 38 de minute, încheindu-se aproape de miezul nopţii.

În vârstă de 21 de ani, Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse s-au impus în faţa mult mai experimentatelor adversare, câştigătoare ale trofeului în 2017, şi au acces în premieră în finala unui turneu WTA.

În finala de dublu de duminică, perechea Cristian/Ruse va juca împotriva echipei cap de serie numărul 4 formată din Viktoria Kuzmova (Slovacia) şi Kristyna Pliskova (Cehia), care nu a evoluat în semifinale după retragerea cuplului Aliona Bolsova (Spania)/Tereza Mrdeza (Croaţia). Meciul va fi primul de pe Terenul Central și va începe la ora 14:30.

Prin calificarea în ultimul act al probei de dublu, Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse şi-au asigurat 6.400 de dolari şi 180 de puncte, în timp ce cuplul Irina Begu/Raluca Olaru va primi 3.435 de dolari şi 110 puncte.

Rezultate înregistrate sâmbătă la BRD Bucharest Open sunt următoarele:

Patricia Ţig (România) - Laura Siegemund (Germania/N.6) 6-3, 6-1

Elena Rybakina (Kazakhstan) - Martina Di Giuseppe (Italia) 6-3, 6-2

Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse (România) - Irina-Camelia Begu/Raluca Olaru (România/N.1) 3-6, 6-3, 10-7

BRD Bucharest Open face parte din categoria International și este dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Competiția se desfășoară în perioada 15-21 iulie 2019, la Arenele BNR din Capitală.