Venită din calificări, Patricia Maria Țig continuă parcursul de vis la BRD Bucharest Open, reușind să se califice în semifinale. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a învins-o în trei seturi pe Kristyna Pliskova (Cehia, 92 WTA), cap de serie numărul 8, scor 6-3, 3-6, 6-3, după o oră și 49 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă simt bine, foarte fericită, un pic obosită, dar o să încerc să mă pregătesc cât pot de bine pentru meciul de mâine. Țin să mulțumesc foarte mult pentru susținere, sunteți minunați, vă mulțumesc mult. Înseamnă foarte mult, pentru că turneul acesta a fost un mic obiectiv pentru mine. Mă bucur că am reușit să fiu în formă și să joc un tenis cât pot de bun acum și sper să fie la fel de bine și în continuare", a declarat Patrica Țig la finalul meciului.

"Nu m-am gândit încă. Am mai jucat cu ea de două ori, cred. Am pierdut în ambele dăți, dar asta s-a întâmplat în trecut și sper ca meciul de mâine să fie o nouă revanșă pentru mine, cum a fost cel cu Sevastova", a spus Țig despre meciul din semifinale cu Laura Siegemund.

Pentru un loc în finală, Țig va juca împotriva germanei Laura Siegemund (77 WTA), favorită 6, care a eliminat-o în sferturi pe Irina Begu, scor 7-5, 6-2.

Partida dintre Țig și Siegemund va fi prima a zilei de sâmbătă pe Terenul central, de la ora 15:00. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat de două ori în trecut, ambele meciuri având loc în 2016. Victoria i-a revenit de fiecare dată Laurei Siegemund: 4-6, 6-3, 6-3 în primul tur la Charleston și 3-6, 6-3, 6-2 în primul tur la US Open.

Patricia Maria Ţig are un parcurs impresionant la BRD Bucharest Open. Ea a ajuns pe tabloul principal după trei victorii în calificări (6-4, 6-4 cu Georgeta Simion, 5-7, 6-1, 6-1 cu Marina Melnikova, 6-3, 6-2 cu Isabella Shinikova). Împotriva Annei Bondar (Ungaria, 193 WTA), Ţig a obținut prima victorie pe un tablou principal la un turneu WTA după doi ani de zile. În optimi, românca a eliminat-o pe letona Anastasija Sevastova (11 WTA), cap de serie numărul 1 și deținătoarea trofeului, scor 6-2, 7-5.

Rezultate înregistrate în sferturi:

Patricia Tig (ROU) - Kristýna Plíšková (CZE/N.8) 6-3, 3-6, 6-3

Laura Siegemund (GER/N.6) - Irina Begu (ROU) 7-5, 6-2

Elena Rybakina (KAZ) - Viktoria Kuzmova (SVK/N.2) 7-6 (7/4), 6-3

Martina Di Giuseppe (ITA)- Barbora Krejcikova (CZE) 6-4, 6-4

BRD Bucharest Open face parte din categoria International și este dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Competiția se desfășoară în perioada 15-21 iulie 2019, la Arenele BNR din Capitală.