Patricia Maria Ţig a oferit o surpriză uriașă la BRD Bucharest Open, eliminând-o în optimi pe letona Anastasija Sevastova (11 WTA), cap de serie numărul 1 și deținătoarea trofeului. A fost 6-2, 7-5 pentru Ţig, după o oră și 39 de minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

În sferturi, Ţig va evolua împotriva cehoaicei Kristyna Pliskova (92 WTA), cap de serie numărul 8, care a trecut în runda precedentă de Ysaline Bonaventure (Belgia, 114 WTA), scor 6-0, 6-2.

Patricia Maria Ţig are un parcurs de vis la BRD Bucharest Open. Ea a ajuns pe tabloul principal după trei victorii în calificări (6-4, 6-4 cu Georgeta Simion, 5-7, 6-1, 6-1 cu Marina Melnikova, 6-3, 6-2 cu Isabella Shinikova). Împotriva Annei Bondar (Ungaria, 193 WTA), Ţig a obținut prima victorie pe un tablou principal la un turneu WTA după doi ani de zile.

Ultima dată când Patricia reușea să câștige un meci pe tabloul principal al unui turneu WTA se întâmpla în iulie 2017, când o învingea pe Heather Watson la Washington. De atunci s-au întâmplat multe lucruri bune pentru ea. A născut, a urmat o pauză de la tenis de mai bine de un an, iar anul acesta, în aprilie a jucat primele sale turnee oficiale, la nivelul circuitului ITF. A ajuns în două finale și a câștigat două titluri (la Cancun), se arată pe site-ul BRD Bucharest Open.

Anastasija Sevastova a câștigat BRD Bucharest Open în 2018, când a învins-o în finală pe croata Petra Martici, scor 7-6 (4), 6-2.

BRD Bucharest Open face parte din categoria International și este dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Competiția se desfășoară în perioada 15-21 iulie 2019, la Arenele BNR din Capitală.