Fosta sportivă Nadia Comăneci a declarat, sâmbătă, pentru Reuters, că Simona Halep a avut o prestaţie incredibilă în finala de la Wimbledon cu Serena Williams şi că acum este momentul ca toată România să se bucure de succesul fostului lider WTA, informează News.ro.

Nadia ComaneciFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

“A fost o prestaţie incredibilă. Este fantastic. Nu este o surpriză că a câştigat, pentru că psihic era pregătită pentru această victorie şi acum este momentul ca toată România să se bucure. Nimeni nu va munci în România câteva zile, oamenii vor sărbători marea victorie a Simonei”, a spus Nadia Comăneci.

Ea a precizat că triumful de la Roland Garros al Simonei Halep a fost cel care “a spart gheaţa”, iar victoria de acum a constănţencei “face istorie”.

Nadia Comăneci consideră luna iulie una foarte frumoasă pentru România în ceea ce priveşte sportul: “La 18 iulie 1976 am primit eu 10-le perfect. Aşa că iulie este o lună frumoasă în istoria sportului românesc. Acum 43 de ani l-am avut pe Ilie Năstase în finală, iar astăzi Simona a mers un pas mai înainte. Ea face istorie şi este singura româncă cu două titluri de Grand Slam”.

Fosta gimnastă a vorbit şi despre primirea de care a avut parte în România după Jocurile Olimpice din 1976: “Când m-am întors de la Montreal, în 1976, au venit să mă întâmpine 10.000 de oameni şi nu ştiam ce mi se întâmplă. Însă Simona îi arată tinerei generaţii că dacă îţi propui ceva şi munceşti mult poţi să devii cel mai bun nu doar din România, ci din lume”.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

S-ar putea să te intereseze și: