​Simona Halep a intrat, sâmbătă, în rândul membrilor de onoare ai All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Forbes scrie că sunt două posibilităţi ca o persoană să intre în rândul membrilor, să câştige turneul de la Wimbledon sau să se mărite cu un prinţ englez, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu o vechime de peste 150 de ani, All England Club are 565 de membri, dintre care 375 sunt cu drepturi depline (numărul maxim), iar o mie de persoane sunt pe listele de aşteptare. Membrii sunt împărţiţi pe categorii, cu drepturi depline, pe viaţă, de onoare (primele trei categori nu trebuie să depăşească 500 de persoane în total), temporari şi temporari juniori. Taxa anuală de membru este nesemnificativă, "cât o masă pentru patru persoane la un restaurant standard din Londra".

Un aspirant la calitatea de membru trebuie propus şi susţinut de patru membri cu drepturi depline.

Membrii de onoare, categorie din care face parte, începând de sâmbătă şi Simona Halep, sunt în jur de 70, majoritatea foşti campioni sau persoane care au adus importante servicii tenisului. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, este tot în această categorie, din 2013, dar a devenit patroana clubului, succedându-i în această poziţie reginei Elisabeta a II-a, începând de anul trecut.

Membrii temporari sunt în număr de 120, fiind aleşi de comitetul clubului. Membrii temporari sunt de obicei tineri jucători de tenis.

Între figurile proeminente ale clubului se numără fostul guvernator al Băncii Angliei Mervyn King şi solistul Cliff Richard.

Membrii cu drepturi depline şi pe viaţă beneficiază de toate privilegiile, cum ar fi loc pe Terenul Central, uşurinţă în procurarea biletelor pentru turneul de la Wimbledon, acces la facilităţile complexului, terenuri, sală de gimnastică, vestiare cu băi de marmură. Alte facilităţi includ posibilitatea de a fi umăr la umăr cu persoane ca Andy Murray, dublu câştigător la Wimbledon, care vine des la club, pentru o ceaşcă de ceai, o cafea sau pentru prânz.

Odată devenit membru cu drepturi depline, puţini pierd această calitate, astfel că locurile devin disponibile doar după un deces. Tim Henman, fost tenismen, ai cărui părinţi sunt membri, a declarat că este mai uşor să câştigi turneul de la Wimbledon ca să devii membru.

"Cea mai uşoară cale să intri este să câştigi", a declarat Henmann, care a intrat în club în urmă cu 17 ani, iar acum face parte din comitetul de management care se ocupă cu organizarea Grand Slam-ului.

Membrii nu au voie să intre în club în blugi, iar pe terenuri trebuie să fie întotdeauna îmbrăcaţi în alb.

"Am vrut cu disperare asta. Când am început turneul, le-am spus celor din vestiar că visul meu este să devin membru aici. Astăzi, visul a devenit realitate şi sunt foarte fericită", a declarat Halep, sâmbătă.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

S-ar putea să te intereseze și: