Simona Halep s-a impus sâmbătă la Wimbledon după o evoluție de excepție în fața Serenei Williams, cea care a triumfat de șapte ori pe iarba londoneză de-a lungul carierei. A fost 6-2, 6-2 pentru jucătoarea noastră, după doar 55 de minute de joc. Performanța Simonei a atras o mulțime de mesaje pe rețelele sociale. Nadia Comăneci, Horia Tecău, echipele de fotbal FC Viitorul, CFR Cluj sau echipele de handbal HC Dobrogea Sud Constanța și CSM București au felicitat-o pe noua campioană de la Wimbledon.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Regina ierbii. @simonahalep @wimbledon champ”, a scris Nadia Comăneci pe Facebook.

Succesul fostului lider WTA la Wimbledon a devenit rapid un subiect viral pe reţelele de socializare, scrie News.ro. Halep a fost felicitată de cluburi, federaţii, conducători şi sportivi:

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: “Simooonaaa Haleeep! Campioană la Wimbledon! Uluitor moment pentru sportul românesc...mulţumim Simona! Victoria împotriva Serenei Williams, 6-2, 6-2 a fost fără egal, unică, cu mult suflet şi cu inima pusă în fiecare lovitură. Cel mai mare meci făcut de Simona vreodată ...."Nu am cuvinte. Am dat tot. E incredibil, nu voi uita niciodată această zi!"...13 iulie 2019. Prima româncă triumfătoare la simplu la Wimbledon...”.

HC Dobrogea Sud Constanţa: Londra. Dragoste la prima vedere! Simona, azi ne-ai facut din nou sa ne-ntrebam daca te meritam. Iti multumim pentru o bucurie pe care nici nu visam sa o traim daca nu erai tu!”

Horia Tecău: “Felicitări, Simo, meriţi cu adevărat asta! Bucură-te de moment!”

Marius Copil: “Felicitări, @simonahalep! Mă bucur foarte mult pentru tine. O performanţă remarcabilă ce va rămâne în istoria României”.

Claudiu Keşeru: Felicitari din suflet, @simonahalep! O finala senzationala, probabil cel mai bun meci din cariera!”

FC Viitorul: “Toată echipa a trăit Finala de la Wimbledon cu sufletul la gură! Bucuria tuturor, prin ochii lui George Ogăraru. Bravo, Simona Halep”.

Federaţia Română de Tenis: “SIMONA HALEP ESTE CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON.

Rezultat FABULOS pentru cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. Simona Halep a intrat în istoria tenisului mondial, iar pentru acest lucru a avut nevoie de mai puţin de o oră. Doar 55 de minute a durat meciul PERFECT reuşit de românca noastră în faţa marei campioane din SUA, Serena Williams, iar scorul final, 6-2, 6-2, arată cât de clară a fost dominarea compatrioatei noastre. Acesta este al doilea titlu de Grand Slam pentru Simona, după cel câştigat anul trecut la Roland Garros, iar Simona Halep convinge lumea tenisului că este cu adevărat o mare campioană. Pentru prima dată în istoria turneului de Grand Slam de la Wimbledon titlul este câştigat de o româncă şi este şi primul câştigat vreodată la Wimbledon de vreun român. Ilie Năstase a jucat două finale, dar nu a ridicat niciodată deasupra capului trofeul, aşa cum va face acum Simona Halep. Îţi mulţumim, Simona, pentru acest moment fabulos şi pentru că ai trecut numele României în istoria celui mai prestigios turneu de tenis din lume. Felicitări, Simona Halep!”

CSM Bucureşti: Felicitari, Simona Halep! Sportivii CSM Bucureşti te felicita pentru performanta ta, care a unit o natiune”.

CFR Cluj: “Campionii felicită Campioana! Felicitări, Simona Halep pentru câştigarea celui de-al doilea Titlu de Mare Slem!”

Gabi Balint: “Super Simona! Incredibil!”

Echipa Naţională de Fotbal a României: “FA-BU-LOS! Simona Halep este CAMPIOANĂ la @Wimbledon! Felicitări, Simona!”

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

S-ar putea să te intereseze și: