​​Au trecut doar două puncte din marea finală, iar din tribune se aude: Alearg-o! Da, a fost tactica perfectă în fața unei mari campioane precum este Serena. Nici măcar privirea ucigătoare a americancei nu și-a mai făcut efectul, Simona nefiind impresionată. Totul a funcționat la un nivel fantastic: defensivă, ofensivă, mental...V-o prezentăm pe noua campioană de la Wimbledon, Simona Halep.

Simona Halep si zborul spre mingeFoto: wimbledon.com

Startul perfect

Simona stă bine la retur, sigură pe picioare, nu simte presiunea dată de o asemenea finală și face break-ul - multă maturitate din partea fostului lider mondial. "Alearg-o!" se aude din tribune după primele două puncte, iar Halep asta face în debutul de meci.

Jucătoarea noastră are adâncime în execuții, o plimbă pe Serena, nu o lasă să lovească din poziții confortabile, iar deplasarea este una cu adevărat in-cre-di-bi-lăăă! Un backhand care prinde colțul terenului ridică asistența în picioare, în timp ce Halep strânge puternic pumnul: este 3-0.

Statistica ne arată un lucru greu de crezut înainte de startul marii finale: 5-0 la loviturile câștigătoare și 4-0 pe tabelă pentru Simona noastră.

Aplauzele Serenei

4-1, 0-15. Americanca face pasul în față, observând că este dominată de pe baseline. Serena conduce punctul, atacă perfect, însă Halep inventează un passing în cross care este aplaudat chiar și de mult mai consacrata adversară...

Serviciul doi în forehand-ul Serenei

Williams este din ce în ce mai agresivă, iar Simona nu-și mai găsește primul serviciu. Îi scad procentajele de la lansare, iar Serena nu o iartă la retur. Deși suferă în acest game, Halep reușește să-și țină serviciul, iar un singur game o desparte de câștigarea primului set (5-1).

Passing-urile Simonei au fost de mare, mare calitate: forehand-ul a învârtit suficient de mult mingea, iar culoarele au părut să se mărească imediat după ce mingea a plecat din racheta sportivei noastre.

26 de minute a durat "chinul" Serenei (6-2): adversara a fost pe tot terenul, a returnat pe tocita iarbă londoneză precum o face Djokovic într-o zi mare, iar privirea americancei spre propria-i lojă spune totul despre primul set: unde să mai trimit ca să nu ajungă ?

Echilibrul dat de serviciu

Debutul setului al doilea este dominat de echilibru: Simona și Serena sunt de neatins din spatele serviciului, iar tabela este prietenoasă cu ambele (2-2).

Alergată dintr-o parte în alta, Simona rezistă eroic (nu, nu este un cuvânt mare), trimite o minge înapoi și încă una și încă una...Serena pierde un punct pe care l-ar fi câștigat astăzi probabil cu orice altă jucătoare.

Pur și simplu, Halep este din altă ligă în această finală, iar Serena, exasperată de o asemenea defensivă, trimite în afara terenului deși avea tot câmpul verde deschis în fața ochilor.

Simona este multiplicată, zboară efectiv pe teren, iar Serena este neputincioasă cum n-am mai văzut-o vreodată în vreo finală de Grand Slam...Regina de pe iarba londoneză (de șapte ori campioană) este învinsă în doar 55 de minute (6-2, 6-2).

Da, Simona rescrie istoria tenisului românesc chiar pe terenul unde s-au impus atâtea și atâtea glorii ale sportului alb, la Wimbledon - casa tenisului.

Halep a luat farfuria, cum se zice pe la noi, dar este cea care contează, cealaltă este în mâinile Serenei...

S-ar putea să te intereseze și: