Novak Djokovic s-a calificat vineri în cea de-a 25-a finală de Grand Slam a carierei după ce l-a învins pe Roberto Bautista Agut în penultimul act de la Wimbledon (6-2, 4-6, 6-3, 6-2). Sârbul a fost la un nivel incredibil în primul set, dar apoi spaniolul a rezistat foarte bine în schimburi, l-a "chinuit" în multe rânduri pe Nole. Până la urmă, Roberto a fost nevoit să se recunoască învins după un meci care a durat două ore și 49 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nole va lupta duminică pentru al cincilea trofeul de la All England Club împotriva lui Roger Federer sau a lui Rafael Nadal.

După un prim set în care a fost la un nivel incredibil (6-2), sârbul a întâmpinat probleme în fața unui Bautista care a rezistat incredibil de bine în schimburi. Ibericul a avut o deplasare foarte bună, un serviciu aspru, un rever capabil să se dueleze în cross cu backhand-ul adversarului și o dreaptă cu profunzime (a desenat unghiuri foarte bune în cross).

S-a făcut 1-1 la seturi (6-4 pentru Agut), iar Nole dădea semne de frustrare (a dat la un moment dat cu racheta, a comentat în sârbă și s-a enervat puțin pe public după ce e pierdut manșa).

Au urmat două seturi echilibrate, în care experiența superioară și armele din dotare (mai multe totuși la Nole) au făcut diferența până la urmă în favoarea lui Djokovic.

Strigătul eliberator al lui Nole de la un moment a fost elocvent pentru a exprima dificultatea cu care sârbul a trecut de adversarul său.

Din cele cinci finale disputate deja la Wimbledon, Novak a pierdut una singură, în 2013, atunci când a fost învins de Andy Murray. Sârbul le-a câștigat pe celelalte în fața lui Rafael Nadal (2011), Roger Federer (2014, 2015) și Kevin Anderson (2018).

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1. Roger Federer 20

2. Rafael Nadal 18

3. Novak Djokovic 15

4. Pete Sampras 14

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.