Tabloul masculin de simplu de la Wimbledon își va afla miercuri numele semifinaliștilor. Am putea avea încă un FEDAL în penultimul act al unui Grand Slam (după duelul de la Roland Garros din urmă cu doar câteva săptămâni) dacă Federer va trece de Nishikori, iar Nadal de Querrey.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciurile zilei la Wimbledon:

Arena Centrală

De la ora 15:00

Novak Djokovic (1) vs David Goffin (21)

Sârbul este mare favorit al acestui meci, Nole fiind de altfel creditat cu cele mai mari șanse să ridice trofeul de la Wimbledon deasupra capului. Djokovic îl conduce cu 5-1 la meciurile directe pe David Goffin, singura victorie a belgianului a venit pe zgura de la Monte Carlo, în 2017 (ultimul meci direct).

Urmat de

Kei Nishikori (8) vs Roger Federer (2)

Câștigător de 8 ori la Wimbledon, Roger este unul de-al casei pe Centralul londonez. Nu va avea un meci ușor în fața bătăiosului Kei, dar totuși iarba nu este chiar suprafața favorită a niponului. Nishikori l-a învins de trei ori în carieră pe Federer, dar pe zgură (2013, Madrid), hard (Miami, 2014) și hard indoor (Turneul Campionilor, 2018).

Mister Perfect conduce cu 7-3 în meciurile directe, una dintre aceste victorii venind tocmai pe iarbă: Halle, 2014 (6-3, 7-6(4)) pentru elvețian.

Terenul 1

De la ora 15:00

Guido Pella (26) vs Roberto Bautista Agut (23)

Acesta este un duel care are mari șanse să aibă loc pe zgură în fazele superioare, prezența celor doi în sferturile de pe iarba londoneză fiind mai degrabă o surpriză. Spaniolul conduce cu 2-0 în fața argentinianului, dar partidele au avut loc pe hard (Australian Open, 2017), respectiv zgură (Munchen, 2019). Pella a făcut victime celebre la acest Wimbledon: Kevin Anderson și Milos Raonic (ambii au jucat în câte o finală la All England Club).

Urmat de

Sam Querrey vs Rafael Nadal (3)

Americanul este unul dintre jucătorii care se simt destul de bine pe iarba londoneză (are un serviciu care garantează un număr semnificativ de ași în fiecare partidă). A bifat de-a lungul timpului un sfert de finală (în 2016, el l-a eliminat pe Djokovic pe traseu), iar în 2017 a ajuns până în semifinale (a fost învins de Marin Cilic). A câștigat ultimul meci direct cu Rafa (Acapulco, 2017, pe hard) și a pierdut alte patru întâlniri. Se anunță un meci cu multe game-uri și ceva tiebreak-uri în program.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.