Elina Svitolina (Ucraina, favorită 8) și-a respectat statutul de favorită din partida disputată în sferturile competiției de la Wimbledon, a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA), scor 7-5, 6-4, și s-a calificat în penultimul act, unde o va întâlni pentru a noua oară în carieră pe Simona Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

Svitolina a început cu un break partida, însă Muchova a legat patru game-uri consecutive și s-a distanțat. Precum Simona în meciul cu Zhang, jucătoarea din Ucraina a revenit de la 4-1, a mai făcut două break-uri și s-a impus în primul set cu 7-5.

Muchova a fost mai bună în debutul actului secund, a condus cu 2-0, însă Elina a câștigat de trei ori pe serviciul adversarei și a luat un avantaj care s-a dovedit a fi decisiv (5-2). Karolina a luptat, a recuperat un break, și-a făcut serviciul (5-4), a pus din nou probleme la retur, dar Elina a închis partida după o oră și 31 de minute de joc.

Ultimul punct al partidei dintre Svitolina și Muchova:

Muchova va urca până pe locul 43 în clasamentul WTA, după ce a învins le-a învins la Wimbledon pe Aleksandra Krunic, Madison Brengle, Anett Kontaveit și Karolina Pliskova.

Pentru Svitolina, aceasta va fi prima prezență în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după ce a pierdut de patru ori în sferturi. Elina este prima jucătoare din Ucraina care ajunge până în penultimul act al unui asemenea turneu. Pe parcursul competiției, ea a mai trecut de Daria Gavrilova (Australia, 74 WTA), Margarita Gasparyan (Rusia, 62 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 32 WTA) și Petra Martic (Croația, 24 WTA).

Simona Halep și Elina Svitolina s-au mai întâlnit de șapte ori în circuitul WTA, Svitolina conducând cu 4-3. Ultimul meci a fost câștigat de româncă, anul acesta, în semifinalele de la Doha. Partida de la Wimbledon va fi prima disputată de cele două pe iarbă (patru au avut loc pe hard, trei pe zgură).

Halep vs Svitolina, meciuri directe 3-4:

2019, Doha:6-3, 3-6, 6-4 pentru Halep

2018, Roma:6-4, 6-0 pentru Svitolina

2017, Singapore: 6-3, 6-4 pentru Svitolina

2017, Toronto:6-1, 6-1 pentru Svitolina

2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep

2017, Roma: 4-6, 7-5, 6-1 pentru Svitolina

2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.

Elina Svitolina, prima jucătoare din Ucraina calificată în semifinalele unui turneu de Grand Slam:

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA. Acesta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un Grand Slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

Citește și: