Simona Halep, locul 7 WTA, va evolua cu sportiva chineză Shuai Zhang, poziţia 50 WTA, marţi, de la ora 15.00, în sferturile de finală de la turneul de la Wimbledon, potrivit News.ro.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Citește și: Simona Halep, în sferturi la Wimbledon (6-3, 6-3 cu revelația Cori Gauff)

Meciul este primul programat pe terenul 1 și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Asiatica conduce cu 2-1 în meciurile directe. Victoriile chinezoaicei datează din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing. Simona s-a impus în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Ce a spus Simona la finalul partidei cu Gauff:

"Sunt foarte fericită că am ajuns iar în sferturi, este un turneu deosebit, special pentru mine, cred că spectatorilor le-a plăcut mult meciul. Anul trecut a fost cel mai bun, că am câştigat Roland Garros, iar acum scopul meu principal este să mă simt bine pe teren. Cu Shuai Zhang sper să-mi iau revanşa, voi da totul pe teren" - Simona Halep la Eurosport, potrivit News.ro.

  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 294.000 de lire sterline (328.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

  • Halep s-a calificat pentru a patra oară în sferturi la Wimbledon, după ediţiile din 2014, când a ajuns în semifinale, 2016 şi 2017. Anul trecut, ea a pierdut în turul al treilea în fața lui Su-Wei Hsieh.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.