​​Novak Djokovic și Rafael Nadal nu au întâmpinat probleme în optimile competiției de la Wimbledon. Cei mai bine clasați jucători din clasamentul ATP au câștigat în trei seturi partidele disputate împotriva francezului Ugo Humbert (66 ATP), respectiv portughezului Joao Sousa (69 ATP) și s-au calificat în sferturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Djokovic a avut nevoie de o oră și 42 de minute pentru a se califica a 11-a oară în sferturile de la Wimbledon. Sârbul s-a impus cu 6-3, 6-2, 6-3, în fața lui Humbert, aflat la prima prezență pe tabloul principal.

Nole a câștigat de șase ori pe serviciul adversarului și a avut procentaje bune la lansare: 78% cu , 80% cu .

Pentru Djokovic urmează partida cu David Goffin (Belgia, 23 ATP), care a trecut de Fernando Verdasco (Spania, 37 ATP), scor 7-6(9), 2-6, 6-3, 6-4. Goffin s-a impus în ultima confruntare directă (pe zgura de la Monte Carlo, în 2017), după ce liderul mondial câștigase primele cinci meciuri.

Rafael Nadal (campion de două ori la Wimbledon) a trecut mai departe după 6-2, 6-2, 6-2 în fața lui Sousa. Meciul a durat o oră și 45 de minute. Ibericul a ajuns pentru a 39-a oară în sferturile unui turneu de Grand Slam.

Nadal se află la o singură victorie distanță de a 15-a calificare consecutivă la Turneul Campionilor (10-17 noiembrie, Londra). În turul următor, spaniolul îl va întâlni pe americanul Sam Querrey (SUA, 94 ATP).

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.