Caroline Wozniacki (19 WTA și favorită 14) a părăsit încă din turul al treilea competiția de la Wimbledon. Daneza a fost învinsă în două seturi, scor 6-4, 6-2, de chinezoaica Shuai Zhang (50 WTA), după o oră și 21 de minute de joc. Tot vineri, Elina Svitolina (favorită 8) și Karolina Pliskova (3) s-au calificat în optimi.

Caroline WozniackiFoto: wimbledon.com

Wozniacki a început foarte bine partida, a făcut două break-uri (4-0), însă Zhang a reușit o revenire de senzație câștigând următoarele șase game-uri. Caroline a început cu break și setul secund, însă a urmat din nou o serie de patru jocuri câștigate de chinezoaică, aceasta izbutind încă un break și la 5-2.

Wozniacki a câștigat mai puțin de jumătate dintre punctele jucate cu primul serviciu (18 din 37). Aceasta a reușit doar opt lovituri direct câștigătoare (spre deosebire de cele 26 ale lui Zhang). Agresivitatea chinezoaicei poate fi observată și în numărul de erori neforțate: 23 (daneza a avut 12).

Ultimul punct al partidei dintre Zhang și Wozniacki:

Shuai s-a calificat în premieră în optimile competiției. Cea mai bună performanță a chinezoiacei la un turneu de Grand Slam este prezența în sferturi la Australian Open 2016. Wozniacki nu a trecut niciodată de runda a patra de la Wimbledon (a ajuns de șase ori până în această fază a turneului londonez).

  • În turul următor, Zhang se va duela cu Dayana Yastremska (Ucraina, 35 WTA, 19 ani), care a învins-o pe Viktorija Golubic (Elveția, 81 WTA).

Elina Svitolina (Ucraina, favorită 8) a avut parte de o partidă foarte dificilă în fața Mariei Sakkari (Grecia, 31). Svitolina a revenit de la 1-3 în primul set (a câștigat cinci game-uri la rând), a pierdut setul secund în tiebreak (la 1), însă s-a impus fără prea mari probleme în decisiv, scor 6-2. De șapte mingi de meci a avut nevoie ucraineanca pentru a obține victoria (două la 6-5 în setul secund, patru la 5-2 în decisiv).

  • În optimi, Elina o va întâlni pe Petra Martic (Croația, 24 WTA), care a eliminat-o pe Danielle Rose Collins (SUA, 34 WTA).

Karolina Pliskova (3 WTA) a avut mari probleme în fața taiwanezei Su-Wei Hsieh (29 WTA), însă a trecut mai departe după un meci de o oră și 48 de minute. A fost 6-3, 2-6, 6-4 pentru cehoaică, aceasta făcând break-ul decisiv la începutul setului al treilea.

  • Pentru un loc în sferturi, Pliskova se va confrunta cu Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA), care a trecut de Anett Kontaveit (Estonia, 20 WTA).

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.