Perechea formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (România/Olanda, favoriți 5) s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon. Pe tabloul de dublu feminin, Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru au fost învinse în prima rundă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Horia și Jean-Julien nu au avut probleme în fața italienilor Marco Cecchinato și Andreas Seppi. Cuplul româno-olandez s-a impus, după o oră și 20 de minute, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-1. În turul următor, cei doi se vor duela cu echipa Fabrice Martin/Hugo Nys (Franța/Monaco).

Calificarea în turul al doilea asigură un premiu în valoare de 19.000 de lire sterline și 90 de puncte în ierarhia ATP de dublu.

Mihaela și Raluca au început drept favorite împotriva echipei Rebecca Peterson/Tamara Zidansek (Suedia/Slovenia), însă au fost învinse după o oră și 32 de minute, scor 6-3, 7-6(4). Româncele au condus cu 3-0 în setul secund, însă adversarele au revenit, au făcut două break-uri, au ratat ocazia de a închide partida pe propriul serviciu, însă au câștigat tiebreak-ul.

Pentru prezența în primul tur al probei de dublu, Buzărnescu și Olaru vor primi 12.000 de lire sterline și 10 puncte în clasamentul WTA de dublu.

Au rămas de disputat joi la dublu:

  • Andreea Mitu/Pauline Parmentier (România/Franța) vs Danielle Collins/Bethanie Mattek-Sands (SUA)

  • Marius Copil/Ugo Humbert (România/Franța) vs Pierre-Hugues Herbert/Andy Murray (Franţa/Marea Britanie)

  • Monica Niculescu/Irina Begu (favorite 15) vs Daria Kasatkina/Anett Kontaveit (Rusia/Estonia)

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.