Victoria Azarenka (40 WTA), adversara Simonei Halep din turul al treilea de la Wimbledon, a declarat, miercuri, că pentru a trece de româncă trebuie să practice un joc consistent, să nu se grăbească și să dea dovadă de agresivitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trebuie să fiu agresivă împotriva Simonei Halep şi să nu ratez vreo oportunitate. E o jucătoare care nu îţi dă nimic pe gratis, însă mereu apar oportunităţi. Dacă le voi converti, va fi bine. Am jucat cu ea de mai multe ori şi mereu au fost partide echilibrate. Trebuie să fiu foarte consistentă, pentru că ea are un astfel de joc. Vede meciul foarte bine şi trimite înapoi multe mingi. Trebuie să fiu răbdătoare şi agresivă pentru a o învinge", a spus Azarenka, într-un interviu interviu pentru Tennis Channel.

Bielorusa i-a făcut o scurtă caracterizare Simonei și a afirmat că partida va fi una interesantă: "Are un joc foarte consistent şi solid. Nu cred că a reuşit să-şi dezvolte jocul pentru mai multe suprafeţe. Este foarte bună de pe fundul terenului, o jucătoare deşteaptă, care se mişcă foarte bine şi trimite multe mingi înapoi. Am avut câteva meciuri interesante cu ea. Este un adversar greu şi a fost constantă în ultimii ani. Ştie cum să joace meciurile importante. A câştigat un turneu de Grand Slam, iar acest lucru a ajutat-o. O să fie un meci captivant. Dacă nu mă înşel, ultimul nostru meci direct s-a jucat aici", a declarat Vika, la finalul meciului cu Tomljanovic.

Victoria Azarenka (40 WTA) a făcut o adevărată demonstrație de tenis în meciul cu Ajla Tomljanovic (Australia, 49 WTA). Condusă cu 2-0 în startul partidei, jucătoarea din Belarus a avut o revenire spectaculoasă, câștigând toate cele 12 game-uri disputate până la finalul confruntării. În turul al treilea de la Wimbledon, Azarenka se va duela cu Simona Halep, care a trecut de Mihaela Buzărnescu.

Halep vs Azarenka, meciuri directe:

2017, Wimbledon: 7-6(3), 6-2 pentru Halep

2015, US Open: 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep

2012, Linz: 6-1, 6-1 pentru Azarenka

2012, Doha: 6-3, 6-1 pentru Azarenka

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

Citește și: