Rafael Nadal nu a avut probleme în fața niponului Yuichi Sugita (274 ATP), în primul tur de la Wimbledon. Ibericul s-a impus cu 6-3, 6-1, 6-3 și îl va întâlni în runda următoare pe australianul Nick Kyrgios, într-o partidă ce se anunță a fi una electrizantă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă nu a mai jucat niciun meci oficial după câștigarea Roland Garros-ului cu numărul 12, Rafael Nadal (învins de Cilic și Pouille în partide demonstrative) nu i-a oferit prea multe oportunități lui Sugita. Niponul a început cu un break, însă acesta a fost singurul său răspuns, ibericul câștigând de șase ori pe serviciul lui Yuichi (s-a impus în 46% dintre punctele jucate cu primul serviciu de japonez).

Ultimul punct al partidei dintre Nadal și Sugita:

Pentru Rafa urmează duelul cu Nick Kyrgios, jucător care l-a eliminat în turul al patrulea al ediției din 2014. Cei doi au avut un conflict și anul acesta, la Acapulco, iar, în luna mai, australianul l-a caracterizat pe iberic drept "super salty" (n.r. termen folosit în cazul persoanelor care sunt agresive sau prost dispuse), spunând: "Când câştigă, este în regulă. Nu spune nimic rău, apreciază calităţile adversarului. Însă după ce l-am bătut, a spus ceva de genul: . Nu este o imagine bună pentru tine".

Kyrgios a ajuns în runda a doua după ce l-a învins pe conaționalul său Jordan Thompson, scor 7-6(4), 3-6, 7-6(10), 0-6, 6-1. Meciul a durat trei ore și 26 de minute.

Nadal și Kyrgios s-au mai întâlnit de șase ori, fiecare câștigând câte trei partide.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.