Fost lider mondial, Maria Sharapova (80 WTA) a fost la două puncte distanță de victoria din primul tur de la Wimbledon. La scorul de 6-4, 5-4 și 30-30, rusoaica a suferit o accidentare la încheietura mâinii stângi, a pierdut setul secund la tiebreak (4-7) și nu a mai contat în setul decisiv, fiind nevoită să se retragă la 0-5, după două ore și 17 minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Masha a cerut un timeout medical înaintea setului decisiv pentru a primi îngrijiri la mâna stângă. Sharapova a mai obținut doar șase puncte în cele cinci game-uri disputate.

"Mi s-a mai întâmplat să am probleme cu tendonul mâinii stângi. Mi s-a întâmplat și astăzi, în al doilea set. Cu siguranță nu este ușor. Este foarte ciudat că am abandonat în timpul unui meci. Asta, cu siguranță, înseamnă că este dureros. Nu am primit nici un fel de lămurire, din partea nimănui, cu privire la acest tip de accidentare și la ce anume o cauzează", a declarat Sharapova.

Ultima victorie a rusoaicei la Wimbledon datează din 2015, când aceasta ajungea până în semifinale. Pentru rusoaică, Grand Slam-ul londonez este doar a doua competiție după retragerea de la turneul din St. Petersburg din finalul lunii ianuarie (accidentare la umăr).

În turul următor, Parmentier o va întâlni pe Carla Suarez Navarro (favorită 30), care a învins-o pe Samantha Stosur (campioană la US Open 2011), scor 6-2, 7-5.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.