Chiar dacă a avut probleme în debutul partidei și a pierdut primul set cu 6-3, Roger Federer a revenit rapid și s-a impus după o oră și 50 de minute în fața sud-africanului Lloyd George Harris (6-1, 6-2, 6-2). Elvețianul s-a calificat în turul al doilea de la Wimbledon, unde se va duela cu învingătorul partidei dintre britanicul Jay Clarke (169 ATP) și americanul Noah Rubin (182 ATP).

Roger FedererFoto: atp/ twitter

Pentru Roger, aceasta a fost a 17-a victorie consecutivă în primul tur de la Wimbledon.

Harris (22 ani), care a fost rezervă la ediția din 2018 a turneului Next Gen ATP Finals, a început foarte bine partida de pe Central, a returnat foarte agresiv și a controlat punctele de pe linia de fund. Nivelul sud-africanului a scăzut în următoarele seturi, însă acest lucru a venit și ca urmare a îmbunătățirii jocului elvețianului. Federer a câștigat 29 din 31 de puncte jucate la fileu (94%) și a terminat partida cu 41 de lovituri direct câștigătoare și doar 14 erori neforțate.

Potrivit site-ului oficial al circuitului ATP, ultima înfrângere a lui Roger Federer în primul tur al unui turneu de Grand Slam datează din 2003, când acesta era învins de Luis Horna la Roland Garros. La Wimbledon, elvețianul a pierdut de trei ori în prima rundă: la debut în 1999 (vs Jiri Novak), în 2000 (vs Yevgeny Kafelnikov) și în 2002 (vs Mario Ancic).

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.