​România este sigură că va avea cel puțin o jucătoare în turul trei de la Wimbledon, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu urmând să se dueleze în runda a doua. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în urmă cu 11 ani, într-un turneu care a avut loc la Monteroni D'arabia (Italia).

Simona Halep, la WimbledonFoto: Corinne Dubreuil / FFT

Ce spune Simona Halep despre meciul cu Mihaela Buzărnescu

"Atunci când intru pe teren nu contează cu cine joc. E o jucătoare foarte bună, incomodă cu stânga. Joacă bine, am văzut că a câștigat în două seturi. Va fi greu, dar sunt încrezătoare" - Simona Halep, pentru Fanatik.

Despre foamea de trofee

"Îmi doresc tare mult să câștig. Obiectivul meu principal nu mai este clasamentul, ci să câștig trofee. Știu că nu e ușor, sunt într-o perioadă mai relaxantă. Vin după numărul 1 doi ani la rând și un Grand Slam câștigat. Consider că trebuie să mă relaxez un pic în acest an, iar apoi să văd ce pot face mai bine. Anul acesta vreau doar să mă simt bine pe teren", a completat Halep.

Replica Mihaelei: "Cea mai bună să câștige"

"Mă bucur că sunt într-un Grand Slam din nou. Iau fiecare meci în parte şi încerc să mă bucur cât mai mult. Acum o întâlnesc pe Simona, e un meci aşteptat de foarte mulţi de mult timp. Toţi ziceau . Iată că se întâmplă acum. Sper să fie un meci frumos şi cea mai bună să câştige. Mă bucur că suntem amândouă în turul secund", a spus Mihaela.

  • Site-ul WTA ne vorbește despre un singur meci direct între Halep și Buzărnescu. Acesta datează din 2008, la Monteroni D'arabia (Italia), pe zgură, iar Simona s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-0.
  • Pentru calificarea în turul doi de la Wimbledon, Simona Halep va primi 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.