​Marius Copil (88 ATP) a fost eliminat încă din primul tur al Grand Slam-ului de la Wimbledon. Românul a fost învins de Guido Pella (Argentina, 26 ATP), scor 7-6(11), 5-7, 6-3, 6-4, după două ore și 54 de minute de joc.

Marius CopilFoto: FRT / AGO Vision

Marius a început mai bine partida, a făcut break în chiar primul game de serviciu adversarului, însă a pierdut avantajul la fel de rapid. Au urmat mai multe game-uri bune la serviciu pentru cei doi (Marius a ratat două mingi de set la 5-4 și 40-15), iar confruntarea a ajuns în tiebreak. Copil a mai irosit patru mingi de set (chiar și cu serviciul la 8-7), a salvat două oportunități ale adversasrului, însă a pierdut în cele din urmă cu 13-11, după o oră.

Guido a avut 3-1 în setul secund, însă a urmat o revenire a arădeanului, care a făcut două break-uri și s-a impus cu 7-5. Argentinianul a fost mai atent în următoarele seturi, a profitat de erorile lui Marius (care nu a reușit să se concentreze în cele mai importante momente) și a avut nevoie de doar câte un break pe set pentru a obține victoria.

În turul următor, Guido Pella se va duela cu Andreas Seppi (Italia, 73 ATP), care l-a învins pe Nicolas Jarry (Chile, 53 ATP), scor 6-3, (8)6-7, 6-1, 6-2.

Pentru prezența pe tabloul principal de la Wimbledon, Marius va primi 10 puncte în clasamentul ATP de simplu și 45.000 de lire.

La dublu, Marius Copil și Ugo Humbert (Franța) vor juca împotriva cuplului Pierre-Hugues Herbert/Andy Murray (Franța/Marea Britanie).

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.