România U21 va disputa, joi, semifinala Campionatului European din Italia şi San Marino, contra Germaniei U21, iar printre cei care şi-au arătat susţinerea pentru tricolorii pregătiţi de Mirel Rădoi se numără şi Simona Halep (7 WTA), transmite Mediafax.

Simona HalepFoto: madrid-open.com

După ce s-a calificat în turul al treilea la turneul de la Eastbourne, marţi, Halep a comentat şi prestaţia naţionalei de tineret, declarându-se încântată de performanţele avute. Fostul lider mondial din tenisul feminin le-a dat şi trei sfaturi esenţiale fotbaliştilor de la U21, esenţiale pentru a face un nou meci mare contra Germaniei.

"Este o generaţie care vine puternic din urmă şi este cea mai bună echipă la ora aceasta din România, la fotbal. Îi felicit din suflet, le doresc baftă, să fie serioşi, să fie concentraţi pe ceea ce au de făcut şi să lupte pentru fiecare meci pe care îl joacă!", a declarat Simona Halep, pentru DigiSport.

Naţionala de tineret a României s-a calificat în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor cu Franţa. În urma acestui egal, România a terminat pe primul loc grupa C, cu şapte puncte, urmată de Franţa, cu acelaşi punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naţionala noastră s-a calificat direct în semifinale, în timp ce Franţa merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe.

De asemenea, naţionala României şi-a asigurat prezenla la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Echipa naţională de fotbal a participat ultima oară la Jocurile Olimpice de vară în 1964, tot la Tokyo.

În penultimul act, România va întâlni Germania, joi, de la ora 19:00, la Bologna. În cealaltă semifinală se întălnesc Spania şi Franţa.