Perechea Simona Halep / Raluca Olaru a produs surpriza în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de la Eastbourne, învingându-le pe Gabriela Dabrowski (Canada) și Yifan Xu (China), campioanele en-titre şi principalele favorite. Româncele au revenit spectaculos în ambele seturi ale meciului, impunându-se cu 7-6(5), 7-5, după o oră și 37 de minute.

Simona HalepFoto: rolandgarros.com / Nicolas Gouhier / FFT

Halep și Olaru au fost conduse cu 4-2 și 5-2 în primul set, dar au reușit să întoarcă scorul și au preluat conducerea pe tabelă (6-5). Ambele perechi și-au făcut apoi serviciul și setul s-a decis la tie-break, acolo unde jucătoarele noastre au fost mai inspirate și s-au impus cu 7-5.

Româncele au fost nevoite și în actul secund să alerge după egalare. Perechea canadiano-chineză a avut 4-1 pe tabelă, dar Halep și Olaru au reușit încă o dată să revină spectaculos. Au egalat scorul (4-4), după care Dabrowski și Xu au trecut din nou în avantaj (5-4). Din acest moment, jocul a curs doar în favoarea fetelor noastre, și-au trecut în cont trei game-uri consecutive și o victorie superbă.

Pentru Simona Halep și Raluca Olaru a fost primul meci jucat împreună la dublu după trei ani. Ultima oară au făcut pereche în februarie 2016, la Doha, unde au fost învinse în primul tur.

În sferturi, Halep și Olaru vor întâlni învingătoarele din partida Alicja Rosolska (Polonia) / Zhaoxuan Yang (China) vs Lucie Hradecka (Cehia) /Andreja Klepac (SLovenia).

Premiul pentru participarea în sferturile de dublu este de 8.109 dolari şi 100 de puncte.

La simplu, Halep va juca direct în runda a doua, unde o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Camila Giorgi (Italia) şi Su-wei Hsieh (Taiwan).