Angelique Kerber (Germania, 6 WTA), principala favorită, și Anastasija Sevastova (Letonia, 12 WTA), cap de serie numărul doi, au fost eliminate în semifinalele turneului de la Mallorca. Astfel, în ultimul act se vor întâlni Belinda Bencic (Elveția, 13 WTA) și Sofia Kenin (SUA, 30 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a pierdut primul set fără drept de apel, Belinda Bencic a avut puterea să revină și s-a impus în partida cu Angelique Kerber după două ore, scor 2-6, 7-6(2), 6-4.

În cealaltă semifinală, Sofia Kenin, cap de serie numărul 7, a obținut victoria după o oră și 54 de minute, scor 6-4, 4-6, 6-2.

Va fi prima întâlnire directă dintre Belinda Bencic și Sofia Kenin.

În vârstă de 22 de ani, Belinda Bencic are în palmares patru trofee la simplu, unul fiind cucerit în acest an, la Dubai (victorie cu Petra Kvitova). Elvețianca s-a mai impus în 2017 la turneul de categorie 125K Series de la Hua Hin și în 2015 la Eastbourne și Toronto. Ea a mai disputat de-a lungul timpului alte cinci finale.

Sofia Kenin (20 de ani) va juca la Mallorca a treia sa finală din acest an și tot a treia din carieră. Americanca s-a impus la Hobart, cucerind primul său titlu WTA (victorie cu Anna Karolina Schmiedlova), și a pierdut în ultimul act la Acapulco (învinsă de Yafan Wang).

Turneul de la Mallorca face parte din categoria International și se dispută pe iarbă, în perioada 17-23 iunie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de $250,000. Campioana en-titre este germanca Tatjana Maria (în 2018).