Simona Halep (locul 8 WTA), beneficiara unui wild card şi cap de serie numărul 6, va evolua direct în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Eastbourne (23-29 iunie), fază în care o va înfrunta pe învingătoarea partidei dintre Camila Giorgi (Italia, locul 39 WTA) şi Su-Wei Hsieh (Taiwan, locul 28 WTA).

Simona HalepFoto: rolandgarros.com / Nicolas Gouhier / FFT

Simona Halep a câștigat singura partidă anterioară cu Giorgi, în 2015, la Miami (hard), scor 6-4, 7-5. În confruntările directe cu Su-Wei Hsieh, scorul este la egalitate, 1-1. Românca a câștigat prima întâlnire, în 2013, la Cincinnati (hard), scor 6-7(5), 6-1, 6-2, iar jucătoarea din Taiwan s-a impus anul trecut, în turul trei de la Wimbledon (iarbă), scor 3-6, 6-4, 7-5.

Posibilul traseu al Simonei Halep la Eastbourne:

Optimi: Barborei Strycova (Cehia, locul 51 WTA) / Qiang Wang (China, locul 15 WTA)

Sferturi: Angelique Kerber (Germania, locul 6 WTA), cap de serie numărul 4

Semifinale: Ashleigh Barty (Australia, locul 2 WTA), cap de serie numărul 1 / Elina Svitolina (Ucrina, locul 7 WTA), cap de serie numărul 5

Finală: Karolina Pliskova (Cehia, locul 3 WTA), cap de serie numărul 2 / Kiki Bertens (Olanda, locul 4 WTA), cap de serie numărul 3 / Sloane Stephens (SUA, locul 9 WTA), cap de serie numărul 7.

După Roland Garros, acesta este primul şi singurul turneu pe iarbă în acest sezon pentru Simona Halep, înainte de Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, care va începe la 1 iulie.

Simona Halep a mai participat o singură dată la turneul de la Eastbourne, în anul 2017, când s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Caroline Wozniacki, scor 5-7, 6-4, 6-1.

Pe tabloul principal de la Eastbourne se află și Mihaela Buzărnescu (locul 42 WTA), care se va duela în primul tur cu letona Jelena Ostapenko (locul 37 WTA).

Buzărnescu și Ostapenko se vor afla față în față pentru a cincea oară în circuitul WTA și pentru a doua oară în acest an. Scorul meciurilor directe este 2-2. Cele două jucătoare și-au împărțit victoriile în acest an. Ostapenko a câștigat în primul tur la Doha (hard), scor 6-1, 4-6, 6-2, iar Buzărnescu a beneficiat de retragerea letonei în primul tur la Roma, la scorul de 6-2, 5-4.

Buzărnescu și Ostapenko au fost adversare și la ediția de anul trecut a turneului de la Eastbourne, în faza optimilor. Letona s-a impus categoric, scor 6-1, 6-2.

Turneul de la Eastbourne face parte din categoria Premier și se dispută pe iarbă, în perioada 23-29 iunie. Competiția este dotată cu premii în valoare totală de $998,712. Campioana en-titre este daneza Caroline Wozniacki (în 2018).