Marius Copil (84 ATP) a fost învins în optimile turneului challenger de la Ilkley (Marea Britanie), scor 7-6(5), 6-3, de japonezul Go Soeda (169 ATP). Meciul a durat o oră și 27 de minute. Arădeanul s-a calificat în semifinalele probei de dublu, unde face echipă cu francezul Ugo Humbert.

HotNews.roFoto: Hotnews

La simplu, Marius a salvat șapte mingi de set în prima parte a jocului (patru la 5-4 și încă trei consecuive în tiebreak), însă Soeda a profitat în cele din urmă de cele două minibreak-uri câștigate rapid (a condus cu 5-1). Jocul lui Marius nu a mai mers în setul secund, niponul reușind să facă de două ori break și să își câștige de fiecare dată la serviciu.

La dublu, Copil s-a calificat în penultimul act, după ce i-a învins, alături de Ugo Humbert, pe australienii Alex Bolt și Max Purcell, scor 6-3, 6-3. Partida a durat doar 55 de minute. În semifinale, Marius și Ugo se vor duela cu învingătorii partidei Santiago Gonzalez/Aisam Ul Haq Qureshi (Mexic/Pakistan) vs Nicholas Monroe/David Vega Hernandez (SUA/Spania).