​​Angelique Kerber (6 WTA și principală favorită) a obținut o victorie destul de ușoară în fața Mariei Sharapova (85 WTA), în optimile turneului de la Mallorca. Jucătoarea din Germania s-a impus cu 6-2, 6-3, după o oră și 30 de minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Angelique a făcut cinci break-uri (două în primul set, trei în al doilea) și și-a pierdut o singură dată serviciul, în setul secund, când conducea deja cu 5-2. Sharapova a fost mult mai agresivă la serviciu. Rusoaica a avut patru ași și șase duble greșeli.

În urma acestui rezultat, Kerber conduce cu 5-4 în confruntările directe (a câștigat ultimele patru meciuri).

Ultimul punct al partidei dintre Kerber și Sharapova:

Pentru Kerber, aceasta a fost a noua victorie consecutivă pe iarbă (ea a câștigat Wimbledon în 2018). Pentru Sharapova, meciul din optimile turneului de la Mallorca a fost doar al doilea de la revenire (rusoaica s-a retras în ianuarie din cadrul turneului de la St. Petersburg, din cauza unei accidentări la umărul drept).

"Mereu e dificil să joci împotriva Mariei, mai ales în turul secund. Cred că toată lumea s-a bucurat de meci, amândouă am dat tot ce aveam mai bun astăzi", a declarat Kerber, la interviul din finalul partidei.

În sferturi, Kerber se va duela cu Caroline Garcia, locul 23 WTA (6-2, 6-7, 6-3 vs Paula Badosa Gibert).

Alte rezultate înregistrate joi:

Belinda Bencic (Elveția / 13 WTA) vs Shelby Rogers (SUA / 356 WTA) 5-7, 6-3, 3-1 (abandon Rogers)

Amanda Anisimova (SUA / 27 WTA) vs Alize Cornet (Franța / 56 WTA) 6-2, 6-4

Turneul de la Mallorca face parte din categoria International și se dispută pe iarbă, în perioada 17-23 iunie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de $250,000. Campioana en-titre este germanca Tatjana Maria (în 2018).

Principalele favorite ale ediției din acest an sunt: Angelique Kerber (1), Anastasija Sevastova (2), Belinda Bencic (3), Elise Mertens (4), Amanda Ansimova (5), Caroline Garcia (6), Sofia Kenin (7) și Katerina Siniakova (8).