Naomi Osaka nu s-a simțit prea bine pe iarba de la Birmingham, liderul mondial părăsind turneul încă din faza optimilor. Nipona a fost depășită în două seturi, scor 6-2, 6-3, de Yulia Putintseva (43 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflată nu neapărat în cea mai fastă perioadă a carierei, Naomi a arătat în meciul cu Yulia multe slăbiciuni, nipona fiind depășită la aproape toate capitolele de adversară. Putintseva a dictat ritmul, a stat aproape de baseline și a speculat din plin numeroasele erori din jocul liderului mondial.

Osaka a reușit să pună în dreptul ei pe tabelă doar cinci game-uri (6-2, 6-3), după un meci scurt, de doar 69 de minute.

Ultimul punct al partidei Putintseva vs Osaka:

Înfrângerea complică situația japonezei, Osaka putând fi detronată de pe locul 1 în lume de Ashleigh Barty. Pentru a urca în premieră pe prima poziție mondială, australianca are nevoie să câștige turneul de la Birmingham (se va duela în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Qiang Wang și Venus Williams).

Turneul de la Birmingham are loc în perioada 17-23 iunie. Competiția se desfășoară pe iarbă, face parte din categoria Premier și este dotată cu premii totale în valoare de $1,006,263. Petra Kvitova este câștigătoarea ultimelor două ediții (în 2017 şi 2018). Cehoaica a fost nevoită să renunțe în acest an la turneul de la Birmingham, din cauza unei accidentări la antebrațul stâng.