Elina Svitolina (7 WTA), cap de serie numărul 4, a părăsit turneul de la Birmingham încă din primul tur. Jucătoarea din Ucraina a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Margarita Gasparyan (62 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-4, după o oră și 55 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Svitolina avea de apărat 100 de puncte la turneul de la Birmingham, la ediția de anul trecut ajungând până în sferturi, unde a fost eliminată de Mihaela Buzărnescu (scor 6-3, 6-2).

În urma acestui eșec, Svitolina va coborî o poziție în clasamentul WTA, până pe 8, iar locul ei va fi luat de Simona Halep, chiar dacă românca nu evoluează în această săptămână la niciun turneu.

În faza următoare, Gasparyan o va întâlni pe învingătoarea dintre croata Petra Martic (25 WTA) și rusoaica Ekaterina Alexandrova (50 WTA).

Tot luni, în ultimul meci de pe arena centrală (după Gasparian-Svitolina şi încă două partide de simplu) va evolua şi Mihaela Buzărnescu (locul 42 WTA). Românca o va înfrunta pe Karolina Pliskova (Cehia, locul 3 WTA), cap de serie numărul 3 și beneficiară a unui wild card.

Turneul de la Birmingham are loc în perioada 17-23 iunie. Competiția se desfășoară pe iarbă, face parte din categoria Premier și este dotată cu premii totale în valoare de $1,006,263. Petra Kvitova este câștigătoarea ultimelor două ediții (în 2017 şi 2018). Cehoaica a fost nevoită să renunțe în acest an la turneul de la Birmingham, din cauza unei accidentări la antebrațul stâng.