Prin mâna lui au trecut nume importante ale tenisului mondial precum Agassi, Courier, Seles, iar de asemenea a colaborat cu Serena Williams, Venus, Martina Hingis sau Boris Becker. Nick Bollettieri este unul dintre cei mai importanți antrenori pe care i-a avut tenisul de-a lungul timpului. Ajuns la 87 de ani, americanul a oferit câteva idei despre ceea ce se întâmplă în circuitul WTA și a explicat de ce nu reușește Alexander Zverev să impresioneze la Grand Slam-uri.

Nick BollettieriFoto: Wikipedia

Despre problemele lui Zverev la Grand Slam-uri

"A progresat foarte repede, acesta este unul dintre motivele pentru care are acum unele probleme. Cea mai mare dificultate este reprezentată de faptul că este mult prea emotiv. Zverev ar trebui să se uite la înregistrări și să observe cât de mult se enervează când pierde unele mingi. Ca să câștige un Grand Slam are nevoie să crească din punct de vedere mental.

Are un serviciu foarte bun, are putere în loviturile sale, dar nu este pregătit din punct de vedere mental. Cred că în primul rând trebuie să se ajute singur (n.r. face referire la faptul că Ivan Lendl este din nou aproape de sportivul german). Trebuie să învețe să gestioneze toate situațiile care pot apărea pe teren, să încerce să devină puternic mental și să rămână pozitiv. Asta va fi cheia jocului său pentru viitor" - Nick Bollettieri.

Despre circuitul WTA

"Oricine poate câștiga. Dacă Serena nu este sănătoasă și nu se poate deplasa așa cum își dorește, totul este deschis în circuitul WTA. Este aproape imposibil să dai un pronostic, iar asta pentru că sunt atâtea jucătoare care se pot impune", a completat Nick Bollettieri,citat de tennisworldusa.org.

Cine a câștigat turneele importante din WTA în acest an:

Shenzhen - Aryna Sabalenka

Auckland - Julia Goerges

Brisbane - Karolina Pliskova

Sydney - Petra Kvitova

Hobart - Sofia Kenin

Australian Open - Naomi Osaka

Newport Beach - Bianca Andreescu

Hua Hin - Dayana Yastremska

St Petersburg - Kiki Bertens

Doha - Elise Mertens

Dubai - Belinda Bencic

Budapesta - Alison Van Uytvanck

Guadalajara - Veronika Kudermetova

Acapulco - Yafan Wang

Indian Wells - Bianca Andreescu

Miami - Ashleigh Barty

Charleston - Madison Keys

Monterrey - Garbine Muguruza

Lugano - Polona Hercog

Bogota - Amanda Anisimova

Anning - Saisai Zheng

Istanbul - Petra Martic

Stuttgart - Petra Kvitova

Rabat - Maria Sakkari

Praga - Jil Teichmann

Madrid - Kiki Bertens

Roma - Karolina Pliskova

Strasbourg - Dayana Yastremska

Nurnberg - Yulia Putintseva

Roland Garros - Ashleig Barty

Bol - Tamara Zidansek