Continuă problemele pentru Petra Kvitova. După ce a ratat participarea la Roland Garros din cauza unei accidentări la antebrațul stâng, cehoaica este nevoită să renunțe și la turneul de la Birmingham, pe care l-a câștigat în 2017 și 2018.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din păcate Birmingham este prea curând, dar muncesc din greu ca să revin cât mai repede posibil", a notat Kvitova pe Twitter, menţionând că şi-ar dori să poată juca la Wimbledon.

La Roland Garros, Petra Kvitova a declarat forfait chiar înaintea meciului din primul tur cu Sorana Cîrstea. Jucătoarea de 29 de ani s-a retras și de la ultima competiție la care a participat, în setul decisiv al partidei cu Maria Sakkari din optimile turneului de la Roma. Cehoaica a avut rezultate foarte bune în sezonul de zgură: a câștigat trofeul la Stuttgart și s-a oprit în sferturi la Madrid (învinsă de Kiki Bertens).

Turneul de la Birmingham va avea loc în perioada 17-23 iunie. Competiția se desfășoară pe iarbă, face parte din categoria Premier și este dotată cu premii totale în valoare de $1,006,263. Petra Kvitova este câștigătoarea ultimelor două ediții, în 2017 şi 2018."