Venită din calificări, Elena Gabriela Ruse (211 WTA) a ajuns în optimile turneului de categorie International de la Nottingham. Românca a învins-o în primul tur pe rusoaica Evgeniya Rodina (76 WTA), cap de serie numărul 10, scor 6-3, 6-3.

HotNews.roFoto: Hotnews

După două zile în care nu s-a putut juca niciun meci pe iarba de la Nottingham din cauza ploii, organizatorii au decis să mute unele meciuri în sală, cum a fost şi cel dintre Ruse şi Rodina. Iniţial, Ruse trebuia să joace contra ucrainencei Dayana Iastremska, a şasea favorită (19 ani, 35 WTA), dar acesta s-a retras, potrivit Agerpres.

Ruse a obținut victoria după o oră și 10 minute de joc.

În optimi, Gabriela Ruse o va întâlni pe Viktoria Golubic (Elveția, 85 WTA), care a trecut de Liudmila Samsonova (Rusia, 153 WTA), venită din calificări, scor 6-1, 6-7(2), 6-3, după două ore și 16 minute.

Premiul pentru calificarea în optimi este de 3.400 de dolari şi 30 de puncte.

La Nottingham joacă şi Monica Niculescu (144 WTA), care se va confrunta în primul tur cu sportiva germană Tatjana Maria (56 WTA), cap de serie numărul 9.

Ruse și Niculescu vor face echipă în proba de dublu de la Nottingham. Cele două românce vor înfrunta în runda inaugurală echipa Sharon Fichman/Miyu Kato (Canada/Japonia).

Turneul de la Nottingham se dispută pe iarbă, în perioada 10-16 iunie. Competiția face parte din categoria "International" și are premii totale în valoare de 250.000 de euro. Campioana en-titre este australianca Ashleigh Barty (în 2018), care nu va evolua însă la ediția din acest an.

Principalele favorite ale competiției sunt Caroline Garcia (28 WTA), Donna Vekic (22 WTA) și Maria Sakkari (33 WTA).