Aryna Sabalenka (10 WTA), favorita numărul doi, a părăsit turneul de categorie International de la 's-Hertogenbosch (Olanda) încă din primul tur. Jucătoarea din Belarus a fost învinsă în trei seturi de australianca Destanee Aiava (214 WTA), beneficiara unui wild-card, scor 7-6(3), 1-6, 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aiava s-a impus după o ora și 52 de minute, bifând a patra sa victorie în circuitul WTA în actualul sezon. Pentru australiancă este primul succes obținut în fața unei jucătoare din Top 10 WTA.

"Cred că a fost totul mental. A fost un meci foarte lung și dificil. Știam că va fi o mare provocare. Înainte de meci, aveam în cap locul ei din clasament. Am vrut să câștig și să nu pierd wild-card-ul oferit de organizatori. Am vrut să profit de această oportunitate. Această primă victorie în fața unei jucătoare din Top 10 înseamnă mult pentru mine", a spus Destanee Aiava.

Destanee Aiava (19 ani) va juca în turul următor cu rusoaica Veronika Kudermetova (60 WTA), care a învins-o pe Ons Jabeur (Tunisia, 58 WTA), scor 6-3, 6-4.

La ediția de anul trecut a turneului de la 's-Hertogenbosch, Aryna Sabalenka a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de belgianca Kirsten Flipkens.

Olandeza Kiki Bertens (4 WTA), principala favorită a competiției, a obținut o victorie lejeră cu sedeza Johanna Larsson (148 WTA), scor 6-3, 6-1, după 58 de minute de joc. În turul doi, Bertens o va întâlni pe compatrioata Arantxa Rus (132 WTA), beneficiara unui wild-card, care a învins-o pe Bibiane Schoofs (Olanda, 169 WTA), scor 7-5, 6-4

Turneul de la 's-Hertogenbosch se dispută pe iarbă, în perioada 10-16 iunie. Face parte din categoria International şi are premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar directorul competiției este Marcel Hunze. Campioana en-titre este Aleksandra Krunic (titlu cucerit în 2018). Ediția din 2013 a fost câștigată de Simona Halep.

La competiția din Olanda nu se află jucătoare române pe tabloul principal de simplu, fiind prezentă doar Andreea Mitu la dublu. Ea va juca alături de germana Mona Barthel, iar în prima rundă vor înfrunta perechea Ekaterina Alexandrova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan).

Rezultate înregistrate marți, turul I:

Lesia Tsurenko (UKR/N.4) - Kristyna Pliskova (CZE) 6-4, 6-4

Kirsten Flipkens (BEL) - Aleksandra Krunic (SRB) 6-3, 3-6, 6-1

Alison Van Uytvanck (BEL/N.9) - Yafan Wang (CHN) 7-6 (7/4), 6-3

Polona Hercog (SLO) - Christina McHale (USA) 6-4, 6-4

Destanee Aiava (AUS) - Aryna Sabalenka (BLR/N.2) 7-6 (7/3), 1-6, 6-4

Kiki Bertens (NED/N.1) - Johanna Larsson (SWE) 6-3, 6-1