Simona Halep a câștigat titlul pentru lovitura lunii mai în circuitul profesionist feminin, potrivit site-ului WTA. Românca a candidat cu un passing reușit la turneul de la Madrid, în partida din turul al doilea cu britanica Johanna Konta.

Simona Halep, lovitura lunii maiFoto: wtatennis.com

Pe lista jucătoarelor nominalizate pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii mai s-au mai aflat americanca Serena Williams (în partida cu Rebecca Peterson, Roma, turul I), cehoaica Marketa Vondrousova (în partida cu Daria Kasatkina, Roma, optimi) și ucraineanca Dayana Iastremska (în partida cu Aryna Sabalenka, Strasbourg, semifinale).

Rezultatele anchetei pentru titlul de "lovitura lunii mai":

1. Simona Halep

2. Marketa Vondrousova

3. Serena Williams

4. Dayana Yastremska

Este al doilea titlu de "lovitura lunii" pentru Simona Halep în acest sezon, după cel obținut în februarie, cu o lovitură din meciul cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, din turul al doilea al turneului de la Dubai.

Câștigătoarele titlului de "lovitura lunii" în 2019:

Ianuarie: Hsieh Su-wei

Februarie: Simona Halep

Martie: Kirsten Flipkens

Aprilie: Iga Swiatek

Mai: Simona Halep

În schimb, în ancheta pentru "jucătoarea lunii mai", Simona Halep s-a clasat pe locul doi, după Kiki Bertens, câștigătoarea turneului de la Madrid. Olandeza a trecut în ultimul act chiar de Halep, scor 6-4. 6-4. Pentru titlul de "jucătoarea lunii mai" au mai fost nominalizate Karolina Pliskova din Cehia, care a câştigat turneul de categorie Premier 5 de la Roma şi britanica Johanna Konta, finalistă la Foro Italico.

Rezultatele anchetei pentru titlul de "jucătoarea lunii mai":

1. Kiki Bertens

2. Simona Halep

3. Karolina Pliskova

4. Johanna Konta

Câștigătoarele titlului de "jucătoarea lunii" în 2019:

Ianuarie: Naomi Osaka

Februarie: Belinda Bencic

Martie: Ashleigh Barty

Aprilie: Petra Kvitova

Mai: Kiki Bertens