​Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, numărul 6 mondial şi dublă câştigătoare a trofeului la Wimbledon, este incertă pentru turneul londonez (1-14 iulie), din cauza unei rupturi musculare la antebraţul stâng, a anunţat sportiva, citată de agenţia CTK.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din păcate, ruptura nu este deloc mică", a declarat dubla laureată a Grand Slam-ului britanic (2011, 2014), referindu-se la accidentare care a forţat-o să declare forfait pentru Roland Garros.

"Este mâna mea dominantă, aşa că nu este deloc uşor, vom vedea", a adăugat cehoaica, în vârstă de 29 ani. "Voi face totul pentru a fi la Wimbledon", a adăugat ea. Conform fizioterapeutului sportivei, chestionat de CTK, Kvitova trebuie să rămână în repaus timp de cinci sau şase săptămâni.

În decembrie 2016, Petra Kvitova a fost atacată cu un cuţit în propria locuinţă de un individ care s-a dat drept un angajat al unui serviciu de utilităţi şi care a rănit-o grav la mâna stângă, cea cu care joacă.

Jucătoarea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de circa patru ore pentru refacerea tendoanelor şi a nervilor de la palma stângă.

Campioana cehă a revenit pe teren în mai 2017, cu ocazia turneului de la Roland Garros, iar în acest sezon a câştigat titlurile la Sydney şi Stuttgart, fiind totodată finalistă la Openul Australiei şi la turneul de la Dubai, scrie Agerpres.