​Până la debutul Simonei Halep la Roland Garros nu a mai rămas mult timp, campioana en-titre de la Paris urmând să o întâlnească pe Ajla Tomljanovic în runda inaugurală. Mats Wilander (expert Eurosport, fost lider mondial și câștigător a șapte titluri de Grand Slam) a vorbit pentru HotNews.ro despre ceea ce ne-ar putea aștepta pe tabloul feminin de simplu: "Simona este ușor favorită la câștigarea trofeului, dar mă gândesc că ar putea fi învinsă de una dintre jucătoarele care lovesc puternic. Nu îmi fac însă griji în legătură cu viitorul ei în circuit", a fost de părere suedezul.

Foto:

Despre favoritele la câștigarea Roland Garros-ului

"Cred că Simona Halep este ușor favorită. Mă gândesc că ar putea fi învinsă de una dintre jucătoarele care lovesc puternic. Nu are însă o prea mare presiune, desigur în afară de aceea că este campioana en-titre, și consider că a avut până acum un sezon de zgură destul de bun" - Mats Wilander pentru HotNews.ro.

Problema principală - Halep nu a câștigat vreun turneu în acest an

"Problema este că nu a reușit să câștige până acum un turneu și că nu a jucat neapărat cel mai bun tenis al său în finala cu Kiki Bertens de la Madrid. Cu toate acestea, o văd favorită. Spre deosebire de Novak și Rafa, la ea există pericolul că poate apărea cineva neprevăzut care să o scoată efectiv din turneu chiar și la Paris (n.r. pe cea mai bună suprafață a ei), deci asta ar putea fi marea îngrijorare pentru ea.

Pe ambele tablouri de simplu se poate întâmpla orice, ne vom elucida mai bine cum stau lucrurile doar după ce vom ajunge în turul al treilea. Semnele de întrebare vor rămâne însă în continuare la feminin, acolo unde nu poți ști cu adevărat ce se poate întâmpla până aproape de finală" - Mats Wilander.

Despre șansele ca Naomi Osaka să cucerească al treilea Grand Slam la rând

"Chiar cred că are o șansă bună să realizeze acest lucru. Nu văd un motiv întemeiat pentru care ea nu ar trebui să se descurce și pe zgură. Am văzut-o la Madrid și a fost capabilă să se miște destul de bine. Cred că ar trebui să figureze pe o listă cu primele trei sau patru favorite certe la câștigarea trofeului" - Mats Wilander.

Despre mentalul Simonei

"Cred că are mentalul potrivit în acest moment, mai ales după ce a devenit numărul unu mondial și a câștigat și un titlu de Grand Slam. De acum încolo, totul la ea ar trebui să se rezume la a încerca să-și îmbunătățească jocul.

Nu sunt îngrijorat în legătură cu viitorul Simonei în circuit, la fel cum rămân la părerea că este favorită să se impună la Paris", a completat Mats Wilander pentru HotNews.ro.

Simona Halep și Ajla Tomljanovic s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, victoria revenindu-i Simonei în trei seturi (4-6, 6-3, 6-3) în 2018, la turneul de la Cincinnati.

Meciul din turul întâi de la Roland Garros va fi al treilea de pe Philippe Chatrier, după confruntările dintre John Millman și Alexander Zverev și cea dintre Naomi Osaka și Karolina Schmiedlova. Confruntarea va putea fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro (undeva după ora 15:30).

*Interviul a fost intermediat de Eurosport România, celor cărora le mulțumim încă o dată.