​Fosta sportivă Martina Navratilova a notat, într-un editorial pentru wtatennis.com, că deşi Naomi Osaka este liderul WTA, din punctul său de vedere favorita la turneul de la Roland Garros este deţinătoarea trofeului, Simona Halep, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Trebuie să o aleg pe Simona Halep ca favorită. Este deţinătoarea trofeului şi probabil este încrezătoare, a obţinut rezultate bune şi este sănătoasă. Cu combinaţia ei de apărare şi atac, este capabilă să joace pe această suprafaţă un tenis mai bun decât oricine. Halep se mişcă foarte bine pe alte suprafeţe, dar cred că se mişcă şi mai bine pe zgură. Acoperă bine terenul, returnează bine şi le forţează pe adversare să joace ghemuri lungi, în care pot greşi. Va fi greu să o învingă cineva pe Halep. Toate jucătoarele care lovesc foarte bine – Osaka, Serena, Karolina Pliskova şi Petra Kvitova – vor avea o şansă în faţa ei, dar vor fi nevoite să joace un tenis foarte bun pentru a avea o şansă”, a notat Navratilova.

Martina Navratilova a mai notat că pentru liderul mondial Naomi Osaka zgura este suprafaţa pe care joacă cel mai slab. Însă japoneza are capacitatea de a se impune pe orice suprafaţă, a adăugat Navratilova.

La French Open, Simona Halep, locul 3 WTA, cap de serie numărul 3 şi deţinătoarea trofeului, va evolua în primul tur cu australianca Ajla Tomljanovici, locul 47 WTA.

Dacă va trece în turul al doilea, romanca va evolua cu învingătoarea dintre sportiva franceză Chloe Paquet, locul 223 WTA, beneficiară a unui wild card, şi poloneza Magda Linette, locul 86 WTA. Halep ar putea da în turul al treilea peste australianca Daria Gavrilova, locul 63 WTA sau peste ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 27 WTA, în optimi ar putea evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 21 WTA, sau cu chinezoaica Qiang Wang, locul 16 WTA

Jucătoarea română este pe jumătatea de tablou a numărului 1 mondial, japoneza Naomi Osaka, pe care o poate întâlni în semifinale.