​Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, vineri, că australianul Nick Kyrgios nu va participa la competiţia care începe duminică, informează News.ro.

Nick KyrgiosFoto: ausopen.com

Organizatorii nu au oferit un motiv pentru retragerea jucătorului australian.

Luni, Nick Kyrgios, locul 36 ATP, a avut un nou "derapaj", afirmând despre French Open că este un turneu de rahat.

După ce a făcut scandal la turneul de la Roma, pentru care a primit o amendă de 20.000 de euro, Kyrgios a mers la Londra şi a schimbat câteva mingi cu jucătorul britanic Andy Murray. Australianul s-a plimbat prin All England Club, complexul care găzduieşte turneul de la Wimbledon, apoi a postat pe reţele de socializare o înregistrare video, în care compară French Open cu grand slam-ul londonez.

"Ce o să fac azi? O să schimb câteva mingi cu Sir Andy Murray. Cred că este cel mai bun turneu din lume (n.r. - Wimbledon), uitaţi-vă la aceste suprafeţe perfecte de iarbă! Scapă de zgură, omule. Cui îi place zgura e prost. Treaba e că sunt aici şi trebuie să merg la Paris în două zile. French Open este de rahat în comparaţie cu locul ăsta, de rahat, absolut de rahat", a spus el în filmul postat luni.

Kyrgios nu a trecut niciodată de turul al treilea la French Open, în timp ce la Wimblndon a obţinut cel mai bun rezultat la un grand slam, calificarea în sferturile de finală, în 2015, la fel ca la Australian Open, în 2015.